ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Возьмёмся за руки, друзья, чтоб не пропасть поодиночке!
10.08.2019 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № 63(1560) / Тираж: 10800

Помогите сберечь жизненно необходимые отделения ДОБ

В прошлом номере газеты мы сообщали о намерении Департамента охраны здоровья Одесской облгосадминистрации ликвидировать сразу три отделения Дунайской областной больницы (в просторечье – «больница водников») – радиологическое (остатки бывшей онкологии), противотуберкулёзное и психиатрическое. Мотив областных чиновников прост, как угол дома: экономия бюджетных средств! Хотя мы уже писали, что экономия весьма условна. Зато власть предержащие почему-то совсем не задумываются о том, что в результате такого «обрезания» могут серьёзно пострадать сотни, если не тысячи жителей Придунавья, которые страдают от столь тяжёлых заболеваний и которым придётся обращаться в областной центр.

В связи с вышеизложенным группа общественных активистов подготовила петицию в адрес Президента Украины и обращается к жителям региона с просьбой поддержать эту инициативу.

Оставить электронную подпись под петицией можно на официальном сайте главы государства: https://petition.president.gov.ua/petition/69108.

Напоминаем, что петиция может быть рассмотрена Президентом только в случае, если под ней подпишется не менее 25 тыс. человек.

Редакция газеты «Курьер недели»

Приводим текст петиции:

Шановний Володимире Олександровичу!

Ми, жителі міста Ізмаїл, що знаходиться на півдні Одеської області, дуже стурбовані тим, що Департамент здоров’я Одеської ОГА вийшов з пропозицією про закриття трьох відділень Дунайської обласної лікарні — туберкульозно-легеневого, психіатричного і променевої терапії, розташованих у нашому місті.

Співробітники і пацієнти цих відділень побоюються реорганізації, що має на меті скорочення стаціонарних ліжок. А за статистикою, наш регіон дає один із найвищих показників по захворюванню на туберкульоз та онкологію. Крім того, в перерахованих вище підрозділах отримують медичну допомогу жителі декількох районів півдня Одеської області (крім Ізмаїльського, Ренійський, Болградський та Кілійський райони). Після їх закриття, хворі змушені будуть звертатися за медичною допомогою в обласний центр, до якого 240 км, або до Києва – для більшості це дуже дорого та й фізично не всім під силу. А несвоєчасне діагностування та неправильне лікування призводить до негативних наслідків. Тому зрозуміло, що не можна допустити закриття цих відділень, бо велика кількість людей залишиться без професійної медичної допомоги. Багато хто втратить робочі місця.

Шановний Президенте, просимо Вас втрутитися в дану ситуацію і не допустити закриття цих відділень Дунайської обласної лікарні міста.

Автор: Редакция газеты «Курьер недели»

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.017