ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НАДВАЖЛИВІСТЬ РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ
15.08.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 62(22081) / Тираж: 8525

Цими днями в Одеському центрі інтегрованих послуг під головуванням Олександри Чуркіної, заступника міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції, відбулася підсумкова нарада з нагоди закриття 27-місячного проєкту Twinning.

Мета його — зміцнення потенціалу органів влади України на центральному і місцевому рівнях у розробленні та впровадженні системи раннього втручання для дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик її отримати.

Впроваджувався проєкт спільно з Міністерством праці, зайнятості, професійної підготовки та соціального діалогу Французької Республіки і Французьким Агентством міжнародної технічної експертизи (AFETI) й передбачав активну співпрацю між Міністерством соцполітики, охорони здоров’я та освіти і науки України в розробленні ефективного нормативно-правового підґрунтя в сфері надання послуги раннього втручання відповідно до стандартів Європейського Союзу.

У підсумковій нараді взяли участь представники Міністерства соціальної політики, Одеської обласної державної адміністрації, місцевих органів влади, громадських організацій, європейські експерти.

Одеса є одним з пілотних регіонів, що підтримується Мінсоцполітики в розвитку послуги раннього втручання для сімей з дітьми з обмеженими можливостями або затримками розвитку.

У вступному слові лідер проєкту від країни-партнера Андрій Третяк підкреслив стратегічну важливість запровадження та поширення раннього втручання, що допомагатиме маленьким дітям з інвалідністю, порушеннями розвитку й ризиком їх виникнення отримувати якісні медичні, соціальні та освітні послуги.

Під час заходу учасникам представили проєкт Twinning на прикладі Київського району Одеси та обговорили перспективи впровадження послуги раннього втручання в нашій області.

Філіп Еврар, видатний французько-бельгійський професор педіатрії, фахівець з аутизму, прочитав учасникам спеціальну лекцію «Методи, стратегія і результати раннього втручання та реабілітації».

Прісцилія Декуфле, експертка проєкту Twinning з питань статистики в секторі соціального захисту, представила результати роботи з моніторингу та оцінювання послуги раннього втручання.

Особливий інтерес у присутніх викликав виступ Сергія Горіщака, головного лікаря Одеської міської дитячої полі-клініки №6, який презентував «Медичну картку моєї дитини» (скринінг розвитку, призначений для виявлення проблеми або затримки під час розвитку малюка).

Чого досягнуто завдяки проєкту? Передусім, в Одесі узгоджено план заходів на 2019 рік щодо створення системи надання послуг раннього втручання. Серед пунктів цього плану — надання матеріальної допомоги на закупівлю продуктів інформаційно-комунікативних технологій на 140 тис. грн, виплата грошової компенсації на адаптивне обладнання для позиціонування дитини на 100 тис. грн.

Крім цього, готується проєкт рішення Міської програми «Рівність» на 2020 — 2023 роки, до якого, зокрема, включено проведення тренінгів для мультидисциплінарних команд раннього втручання (обійдеться бюджету в 450 тис. грн, щорічної конференції «Літня школа» (500 тис. грн) та інформаційно-роз’яснювальної роботи (50 тис. грн).

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011