ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПЕРЕКУС ІЗ... САЛЬМОНЕЛОЮ
05.09.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 67(22086) / Тираж: 8525

У перший день осені до Одеської міської інфекційної лікарні один за одним госпіталізували 40 осіб, із них 10 — діти віком від 3 до 17 років, з попереднім діагнозом гастроентероколіт.

Недужі пов’язують розлади зі з’їденою напередодні шаурмою, яку купували на вулиці Торговій у селищі Авангард Овідіопольського району.

Станом на ранок 4 вересня в лікарні перебували 23 пацієнти, четверо з них — діти. Людей вимучує слабкість, відчуття тривоги, висока температура тіла, блювота, болі у животі та пронос.

Як розповіла під час брифінгу днем раніше головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, надійшли результати лабораторного дослідження госпіталізованих з Авангарду пацієнтів із симптомами отруєння: 13 із них виявилися зараженими сальмонельозом.

Сальмонельоз — інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Цей зооноз із фекально-оральним механізмом передачі характеризується переважним ураженням травної системи із розвитком діареї, інтоксикації та зневодненням організму. Не пролікований загрожує сепсисом і гнійними висипами на внутрішніх органах.

Сальмонельоз є серйозною медичною і соціальною проблемою. Це зумовлено, насамперед, широким його поширенням, часто — тяжким перебігом, особливо у дітей раннього віку і в літніх людей, а також можливі-стю хронізації процесу.

При перевірці павільйону на Торговій, де продавали заражені сальмонелою м’ясні вироби, фахівці Держпродспожив-служби в Одеській області виявили низку грубих порушень санітарно-гігієнічних вимог при готуванні такої популярної серед людей продукції.

Важливий момент: перевірка торговельної точки пройшла лише після втручання місцевої поліції.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

2 вересня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням виконувачки обов’язків голови ОДА Світлани Шаталової, під час якого обговорили ситуацію зі спалахом харчового отруєння у селищі Авангард.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби України в Одеській області Лідія Степанова доповіла про ситуацію, яка склалася.

Світлана Шаталова доручила фахівцям Держпраці та фіскальної служби провести ретельну перевірку причин масового отруєння людей.

Виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Гінжул запевнив, що всі потерпілі отримують лікування у повному обсязі за бюджетні кошти і що з боку медиків буде посилено санітарно-просвітницьку роботу серед населення.

Задля попередження поді-бних випадків комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримала пропозицію щодо створення органами місцевого самоврядування робочих груп із залученням фахівців Держпраці для комплексного моніторингу діяльності всіх без винятку об’єктів громадського харчування, які діють на території Одещини. Результати роботи цих груп заслухають 30 вересня.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013