ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЩОБ БУДУВАТИ СВІТ БЕЗ БІДНОСТІ, ГОЛОДУ І ВІЙН
26.09.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 73(22092) / Тираж: 8525

У Нью-Йорку триває 74-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Участь у ній вперше бере Володимир Зеленський. Виступаючи з найвищої трибуни світу, Президент України висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних партнерів нашій державі вдасться повернути українські території політико-дипломатичним шляхом, припинити війну та встановити мир.

У рамках «Діалогу лідерів» з питань Цілей сталого розвитку Володимир Зеленський наголосив: «Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки. Сталий розвиток не можливий під звуки пострілів і вибухів, не можливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини».

Президент запевнив, що Україна віддана своїм зобов’язанням щодо Цілей сталого розвитку — для їхнього досягнення створено національні стратегічні рамки, функціонує механізм впровадження цілей і моніторингу цього процесу. «Нашими завданнями є істотне зростання економіки задля подолання бідності та підвищення зайнятості населення, дієва реформа правоохоронних і судових органів, завершення реформи децентралізації», — цитує главу держави його офіційний сайт.

Водночас, за словами Володимира Зеленського, показники України можуть і повинні бути значно кращими, адже країна обрала правильний шлях розвитку і тепер настав час рухатися ним швидше та впевненіше: «На цьому шляху сьогодні два бар’єри. Перший — це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують спротив. Але з цим нова українська влада обов’язково впорається. Другий бар’єр — набагато складніший. І нам його не подолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України».

Президент нагадав, що через окупацію Криму та частини Донбасу в Україні було зруйновано критично важливу інфраструктуру та промислові об’єкти, втрачено міжгалузеві зв’язки.

«Але найголовніше — Україна втратила понад 13 тисяч громадян. Це не лише професійні військові, а й добровольці, цивільні люди. Серед загиблих є медики, педагоги, спортсмени, науковці, дослідники, художники, музиканти, журналісти, правозахисники... Кожен міг би зробити свій внесок у розвиток не лише України, а й усього світу. Але це, на жаль, уже неможливо», — підкреслив глава держави.

«Утім, я вірю, що разом з міжнародними партнерами політико-дипломатичним шляхом ми зможемо домогтися повернення наших територій, припинення війни та панування миру. І це — наша мета номер один. Для того щоб пліч-о-пліч з державами-членами ООН ми без бар’єрів могли рухатися вперед для досягнення інших Цілей сталого розвитку та разом будувати новий світ, вільний від бідності, голоду, захворювань і війн», — резюмував Президент України.

Про зустріч Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа, яка відбулася у середу, про скандал, який сколихнув Америку за підсумками їхніх попередніх телефонних перемовин, читайте у наступному номері «ЧН»

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012