ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




З ІНІЦІАТИВ НАРОДЖУЮТЬСЯ ЗМІНИ
26.09.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 73(22092) / Тираж: 8525

БРИТАНСЬКА РАДА ПІДТРИМУЄ ІНІЦІАТИВИ НЕБАЙДУЖИХ УКРАЇНЦІВ

За підтримки департаменту освіти та науки Одеської міськради, міської організації «Громадська рада освітян і науковців України» та Одеського методичного центру освітніх ініціатив» у юридичному ліцеї про-йшов тренінг для вчителів щодо програми Британської Ради «Активні громадяни». Організатор заходу — благодійний фонд «Молода громада», партнер Британської Ради в нашій області.

Як розповіла фасилітаторка програми Британської Ради «Активні громадяни» від фонду «Молода громада» Людмила Лєвих, базовий локальний тренінг проєкту було проведено для педагогів та громадських активістів, які прагнуть змінити світ на краще й залучити однодумців до втілення соціально значущих ініціатив.

— Ми докладаємо чималих зусиль, аби наша молодь ставала соціально відповідальною, — зазначила Людмила Лєвих. — Учителі теж багато роблять у цьому напрямку, однак інколи варто застосувати цікавий досвід для досягнення найкращих результатів. Тому програму нашого тренінгу складено з п’яти основних етапів, кожен з яких відіграє важливу роль у налагодженні комунікації. Перший етап — це ідентифікація себе, другий — побудова діалогу з іншою людиною, третій — побудова стосунків у громаді, четвертий — передбачає написання проєктів соціальної дії, п’ятий — реалізацію таких проєктів. Можливо, завдяки нашим спільним зусиллям у педагогів з’являться ідеї щодо втілення проєктів зі своїми учнями чи колегами. Якщо ці задуми будуть визнані соціально значущими, вони отримають фінансування від Британської Ради. Бо ж гасло програми — «Дій локально, впливай — глобально!». Саме з таких невеликих ініціатив народжуються позитивні зміни не лише в окремій соціальній групі, а й у всій країні.

На переконання Ірини Орел, фасилітаторки проєкту із 2018 року, вчителі — то дуже цікава аудиторія.

— Побутує думка, що педагогів важко вчити, але виявилося, що вони відкриті й готові ділитися своїм досвідом і це дуже допомагає у проведенні тренінгу, — підкреслила Ірина Орел. — Багато хто прийшов з ідеями проєктів, в інших — була мотивація дізнатися якусь цікаву інформацію для учнів. Програма Британської Ради «Активні громадяни» працює в Україні вже п’ять років, у світі — десять. У її рамках знаходять підтримку важливі ініціативи соціальної дії, реалізація яких вирішує нагальну проблему частини суспільства в певній місцевості. Наша мета — допомогти учасникам у вирішенні організаційних питань для участі у проєкті.

Своїми враженнями щодо тематики тренінгу поділилися його учасники — одеські педагоги.

Вікторія Герасименко, вчителька історії та громадянської освіти гімназії №8:

— Інформацію, яку отримала під час тренінгу, можна використовувати на уроках громадянської освіти: дізналася, як написати проєкт, як його подати на конкурс. Детально розповіли про те, які прийоми й методи варто застосувати, аби проєкт помітили та відзначили. У нашому місті чимало проблем, вирішити які можна, лише згуртувавши громаду. Тому досвід, отриманий на тренінгу, вельми потрібний.

Надія Ужевська, вчителька історії та права спеціалізованої школи №121:

— Завдяки спілкуванню відчула, що таке взаємодія — від маленької громади до великої. Цей корисний досвід тепер втілюватиму й на уроках — коли треба згуртувати учнів, звернути їхню увагу на соціально важливі ініціативи. Завдяки участі у подібних програмах діти зрозуміють, що, об’єднавшись, люди можуть щось змінити. Недарма кажуть, що крапля камінь точить.

Тетяна Купар, учитель історії та предметів суспільно-гуманітарного циклу загальноосвітньої школи №38:

— Цікавий проєкт, який успішно працює у 60 країнах світу. Він покликаний залучити небайдужих людей до розвитку громад і дати впевненість, що, запалюючи своїми ідеями серця однодумців, ми можемо змінити світ на краще.

Ігор Гулянович, учитель історії гімназії №9:

— Такий тренінг відвідую не вперше. Було цікаво дізнатися про те, яким чином можна впливати на владу для вирішення певних проблем, а також активізувати людей для втілення в життя спільних ініціатив.

Автор: Сергій ПЕНЯЄВ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012