ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПАТРІОТИЧНИЙ УРОК МАТЕМАТИКИ
26.09.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 73(22092) / Тираж: 8525

Уже восьмий рік поспіль у ці вересневі дні в Одесі проводиться конкурс педагогів імені Романа Чайчука, Вчителя з великої літери, який у повоєнні роки відроджував у нашому місті шкільну освіту. Мета творчого змагання, організатором якого виступив благодійний фонд родини Чайчуків, – підтримати вчителів, відзначити кращих з тих, хто, навчаючи дітей, виховує з них і патріотів.

Цьогоріч конкурс проходив на базі ЗОШ № 82. Ця школа – з російською мовою викладання, однак, як переконалися члени журі, тут на належному рівні вивчають і шанують українську, виховують справжніх патріотів нашої держави.

Директорка закладу Наталія Леонідівна Костікова розповідає:

– Я дуже вдячна, що нашим вчителям була надана така можливість – проявити свою творчість, креативність, особисті якості. Незважаючи на те, що школа – російськомовна, ми потроху переходимо на українську мову навчання, набираємо українські класи. Наші учні досить часто отримують перемоги в конкурсах, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді. Цього року, скажімо, здобули друге місце серед шкіл Київського району міста Одеси у змаганні «Сокіл» («Джура»), і на обласному етапі отримали перше місце в конкурсі на знання історії козацтва – загалом посіли 14-е місце, і це був непоганий результат. А головне – наші діти навчаються спілкуватися українською у повсякденному житті, набувають нових навичок.

Нещодавно відбулося вшанування переможців конкурсу імені Романа Чайчука, яких нагороджували очільниця благодійного фонду і президент Українського клубу Одеси Наталія Чайчук та голова журі, старша викладачка Одеського інституту вдосконалення вчителів, культуролог Тетяна Ананченко.

— Прекрасна школа, чудові вчителі, талановиті діти, — ділиться враженнями пані Тетяна. — Низько вклоняємося вам за те, що не лише даєте учням знання, а й виховуєте з них справжніх, гідних громадян нашої держави.

Почесними грамотами й подарунками від фонду Чайчуків були нагороджені кращі педагоги, які у викладанні своїх предметів впроваджують елементи національно-патріотичного виховання. 12 фіналістів, серед яких – вчителі української, росі-йської та англійської мов, історії, біології, географії, інформатики та початкових класів.

За створення творчої атмосфери, патріотичного й естетичного виховання у колективі грамотою відзначені директорка Наталія Леонідівна Костікова, а за активність, організаторське вміння й творчий підхід до роботи — заступник директора Людмила Михайлівна Кузьменкова.

Плекати патріотів України можна й на уроках російської мови і літератури. У цьому переконалися члени журі, побувавши на занятті в Ірини Вікторівни Сухініної, яку відзначили за інтерактивність у викладанні предмета. Серед переможців — учителька української мови та літератури Тамара Володимирівна Чабан – за творчий підхід і цікаві методи у викладанні дисципліни; Ірина Вікторівна Пашкова, вчителька початкових класів – за педагогічну майстерність, безмежну любов до українського слова; Олена Вікторівна Прокопець, учителька біології — за вміння зацікавити учнів предметом і новаторські підходи; Вікторія Василівна Співак, учителька англійської мови — за цікаві підходи у вивченні предмета; Світлана Борисівна Дрожжина, вчителька початкових класів — за любов до предмета та плідну працю на ниві виховання молодого покоління; Наталія Іванівна Маркова, – вчителька української мови та літератури – за вміння знайти контакт з кожним учнем; Любов Володимирівна Федорова, вчителька історії – за небайдужість та цікаві знахідки у викладацькій справі.

Вшановували кращих не лише організатори, а й партнери та друзі конкурсу.

Генерал-отаман Українського козацтва, голова ради старійшин «Чорноморського округу «Козацтво Запорозьке» Микола Свинцицький відзначив грамотою та подарунком Ганну Миколаївну Кочуру, вчительку української мови та літератури.

Учитель географії Дмитро Костянтинович Жданов, якого журі пошанувало за любов до предмета і плідну працю на ниві виховання молоді, вручивши у подарунок смарт-годинник, удостоївся ще й почесної грамоти від громадської організації «Одесі – 600+». Її вручив представник цієї ГО Василь Дяченко.

А вчителька початкових класів Анна Валеріївна Стоянова, відзначена журі конкурсу за інтерактивність у викладанні предмета, нагороджена також грамотою редакції газети «Чорноморські новини» – за плідну працю на освітянській ниві, вагомий внесок у виховання юних громадян, прищеплення любові до української мови та літератури, повагу до самобутності інших національностей.

Головну ж нагороду конкурсу (ноутбук) отримала Наталія Євгенівна Чухно, вчителька математики — за те, що перетворює цей предмет і на науку про любов до Батьківщини.

– Це був дивовижний для нас, членів журі, урок математики, який почався із твердження «Крим – наш!». П’ятикласникам було запропоновано знайти відсоткове співвідношення Говерли і Роман-Кошу, найвищих українських вершин Карпат і Кримських гір. Усі математичні завдання були синтезовані із знаннями про Україну, наші досягнення, історію, науку. І діти цьому не дивувалися. Було помітно, що такий підхід до вивчення математики для них – норма.

За гарні результати у конкурсі школа отримала від Фонду Романа Чайчука настільні ігри для групи продовженого дня – міні-футбол і міні-хокей, двохмісну палатку і штатив для фотоапарата для туристичних походів.

Під час пошанування школярі вітали своїх учителів-переможців чудовими піснями й запальними танцями, викликаючи в учасників конкурсу та гостей свята бурхливі оплески і справжню радість за те, що наше юне покоління зростає таким творчим, радісним, натхненним.

Естафету конкурсу було передано спеціалізованій загальноосвітній школі № 35 з поглибленим вивченням англійської мови.

Хочеться побажати організаторам і майбутнім учасникам змагання нових креативних ідей та всілякої підтримки у їхній шляхетній місії – вихованні юних патріотів України.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014