ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Святкували день народження драйвово!
09.10.2019 / Газета: Одесские известия / № 78(5201) / Тираж: 18937

Балтяни вміють приємно дивувати, вміють свій хист показати. Ось і 493-тя річниця з дня народження міста Балта засвідчила ще цілу низку див.

Почнемо з того, що іменини рідного міста стартували наприкінці вересня і завершилися в день народження, 5 жовтня. Святковий тиждень був своєрідним парадом мистецтва, спорту, дружніх зустрічей, підписання угод, нагороджень, вшанувань, квестів, лотерей, жартів та гармонії.

В ці дні було відкрито дві меморіалні дошки – вихідцям із Балти: українському архітектору світового класу, художнику і педагогу, одному з найплідніших київських зодчих Йосипу Каракісу та Заслуженому енергетику Радянського Союзу, Герою соціалістичної праці Євгену Батенчуку.

Балтський міський голова Cергій Мазур та очільник міста Телаві (Грузія) Леван Шаламберідзе підписали угоду про співпрацю, завдяки чому Балта розширила коло друзів – міст-побратимів. І як зазначив С. Мазур, підписана угода – це інтеграція на схід, це можливість економічного співробітництва, це залучення інвестицій та подальших спільних напрацювань.

За традицією у Свято-Успенському соборі відбувся святковий молебен, покладено квіти до підніжжя пам’ятників полеглим воїнам у роки Другої світової війни і під час російської агресії на Сході України.

Балтський ярмарок, який розкинувся на просторах міського парку, став ще одним сюжетом свята. Прямо біля входу зустрічали гостей зі своїми мистецькими виробами майстри Балтської ОТГ. Вироби з бісеру і стрічок, мережива і дерева, соломки і ниток, картини і лики святих, розмаїте багатство української кухні – все це було представлено на будь-який смак і вибір. В парку відбувся концерт, який показали балтські та зарубіжні митці.

Колона громадськості ОТГ пройшла з квітами і українськими національними стягами урочистою ходою головною вулицею міста, яка була святково вбрана різнокольоровими кульками, державними прапорами, гаслами із зізнанням в любові до рідного міста. На майдані відбувся флешмоб «Мелодія мого міста», під час якого вперше в інструментальному виконанні прозвучав «Балтський вальс».

- Дорогі земляки, шановні гості! Сьогодні ми почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює гордість за місто, з його традиціями, звичаями та культурою. Усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, інтелектуальності і талантів його мешканців. У такі свята кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до нашого міста, працювати і жити для його добра, допомагати тим, хто цього потребує. Нехай же нас завжди об’єднує свята любов і небайдужість до рідної Балти, адже саме спільними зусиллями кожного дня, кожного року ми маємо творити своє місто заради майбутнього наших дітей та з поваги до наших пращурів, — говорить міський голова Сергій Мазур, вітаючи балтську родину зі святом.

Разом з балтянами святкували День міста представники Польщі, Словаччини, Грузії, Білорусі, Румунії, народний депутат Олексій Гончаренко, виконуюча обов’язки голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова, керівники багатьох районів.

Радо зустрічала громада свого героя — мічмана буксиру «Яни Капу» Юрія Будзило, який разом з 23 українськими моряками знаходився у російському полоні. Йому С.Мазур вручив прапор Військово-морських сил Збройних сил України, який було піднято над містом на підтримку українських моряків, захоплених російським агресором. Нажаль, ще один земляк, Василь Сорока, не зміг розділити радість свята, так як знаходиться на реабілітації.

На головній сцені продовжували вшановувати видатних земляків. Титул «Почесний громадянин міста» отримав громадський діяч, керівник іудейської релігійної общини м.Балта Вадим Вінярський. А квіти і стрічки «Гордість Балтської громади» Сергій Мазур вручив баскетболісту Олександру Дюпину, володарці титулу «Віце-міс Україна» 2019 року Валерії Ку­че­ренко та джазовій виконавиці Катерині Кравченко.

«Гордість Балтської громади 2018», учасник талант-шоу «Крутіше всіх» чотирирічний Саша Ткачук продекламував для громади патріотичний вірш і разом з очільником громади Сергієм Мазуром та Юрієм Будзило випустили в небо білих голубів – символів миру.

Надзвичайно дорогий дарунок зробили місту балтяночки Вікторія Лабушняк та Ганна Данчук, подарувавши в день народження хлопчиків Ростислава і Андрійка. Дари від міського голови передала родинам секретар міської ради Тетяна Матлашевська. Загалом у святкові дні народилося четверо дівчаток і четверо хлопчиків. Цій втішній новині раділи всі, адже край, де народжуються діти, має майбутнє…

Так, балтяни вміють приємно дивувати. І не тільки на свята...

Автор: Любов Кузьменко

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012