ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ТРИ ЧОЛОБИТНІ ДО КИЄВА
10.10.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 77(22096) / Тираж: 8525

Причину скликання позачергової сесії обласної ради, яка відбулася у понеділок, 7 жовтня, її голова Сергій Паращенко пояснив, як то кажуть, постфактум, на підсумковому брифінгу (на знімку).

Оскільки чергова сесія облради, сказав, запланована на 25 жовтня, а проєкт закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин обговорюватиметься у парламенті 12—13 жовтня, то зібралися завчасно, щоб донести до Києва думку нашої обласної громади. Цього вимагали депутати. А заодно, додав, обговорити і спільно погодити ще кілька важливих звернень до керівництва країни.

До слова, зранку під дощем під стінами обласної ради стояли пікетувальники. Люди тримали в руках плакати з вимогою заборонити продаж землі, що, на їхнє переконання, є прямою загрозою суверенітету країни.

Отож, першим питанням позачергової сесії й було обговорення звернення Одеської обласної ради до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо недопущення скасування заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук з трибуни сказав, що на продаж планують виставити 42% земель сільгосппризначення, передати їх у приватні руки. При цьому малий і середній бізнес, дрібні фермери, заявив, залишаться ні з чим, а відтак — село вимре.

«Землею має володіти той, хто на ній працює і тут живе, а не керує процесом із Монако», — наголошували обранці обласної громади. Говорили про те, що продавати землю сьогодні не можна, оскільки це загрожує втратою суверенітету. Їх підтримали й народні депутати України Микола Скорик та Олексій Гончаренко, які були присутні на пленарному засіданні й також висловилися проти такого непродуманого кроку. У своїх виступах вони посилалися на світовий досвід, коли країни відкривали ринки землі і лише втрачали від цього.

До слова, заступник голови обласної ради Вадим Шкарівський слушно дорікнув, що при вирішенні таких важливих загальнодержавних питань, як намір продавати землю, у залі мали б бути всі депутати від Одещини, обрані до Верховної Ради. Ці слова присутні підтримали оплесками.

У тексті звернення, за яке проголосувала наша облрада, пропонується провести широке публічне обговорення питання про відкриття ринку землі задля визначення оптимальних механізмів захисту українських інтересів, зокрема через всеукраїнський референдум.

Під час пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час смертельної ДТП, яка сталася 21 вересня між селами Нова Долина та Прилиманське Овідіопольського району. Тоді, нагадаємо, загинуло дев’ятеро людей, четверо були тяжко травмовані.

Відтак на обговорення винесли питання про звернення до прем’єр-міністра щодо подальшого фінансування будівництва об’єкта з такою ось довгою назвою: «Мостовий перехід через Сухий лиман з підходами в с. Малодолинське на автомобільній дорозі Одеса — Чорноморськ». Практично всі мешканці приміських районів Одеси, йдеться у зверненні, добре знають причину трагедії — жахливе перевантаження автомагістралі. Отож депутати звернулися до уряду з проханням роз-глянути можливість ще нинішнього року виділити цільовим призначенням місту Чорноморськ 87352,196 тисячі гривень з держбюджету на фінансування будівництва проблемного об’єкта.

Уже в залі порядок денний засідання доповнили ще одним важливим для громади питанням: про узаконення застосування реєстраторів розрахункових операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Депутати Владислав Фінік та Андрій Івашов звернулися до колег з проханням підтримати накладання вето на відповідні закони, скеровані нібито на те, щоб уникнути приховування розрахунків у сфері торгівлі та послуг. Пояснили вони це тим, що тільки в Одесі на обліку перебуває 138 тисяч підприємців, 90 тисяч з яких — на єдиному податку, А придбати касовий апарат, зареєструвати його, отримати експертний висновок на нього — це і час, і немалі гроші, які доведеться витратити підприємцям. Наведенню ж порядку це, переконані, аж ніяк не сприятиме. Касові апарати, повний облік і контроль усіх фінансових операцій, аргументували вони, — це правильно, але не на часі, бо суб’єкти малого бізнесу не витримають ще й такого тягаря. Доведеться або згортати підприємництво, або платити хабарі, щоб уникнути досить чималого штрафу за невиконання закону. Відтак спершу необхідно навести лад з податковим законодавством, щоб унеможливлювати корупцію і хабарництво, а вже потім спускатися до інших вимог.

Більшістю голосів і цю пропозицію підтримали.

Автор: Ніна ЗАЛЕВСЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012