ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПРО АГРЕСІЮ, АМНІСТІЮ ТА МИРОТВОРЦІВ
10.10.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 77(22096) / Тираж: 8525

Як свідчить опитування, проведене 21—25 вересня соціологічною групою «Рейтинг» (http://ratinggroup.ua), 68% респондентів вважають Росію країною-агресором щодо України. 23% — протилежної думки, 10% — не визначилися.

Ставлення до цього питання має регіональні та електоральні відмінності. Якщо на Заході та у Центрі не менше 70% вважають Росію агресором, то на Півдні таких — половина, на Сході — 40%, а 47% — протилежної думки. Серед прихильників парламентських політичних сил відмінна від інших думка переважає серед симпатиків партії «Опозиційна платформа — За життя», де дві третини не вважають Росію агресором.

Водночас більше половини опитаних підтримують невоєнні заходи з урегулювання питання окупованого Донбасу: 34% виступають за припинення військових дій і визнання цих територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, 23% — за надання цим територіям статусу автономії у складі України. Натомість 23% виступають за продовження військових дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі. Лише 6% — за відділення цих територій від України.

Воєнний шлях вирішення питання має найбільшу підтримку серед мешканців Заходу країни, надання автономії окупованим територіям — на Півдні та Сході. В електоральному розрізі найбільше симпатиків автономії окупованого Донбасу серед прихильників «Опозиційна платформа — За життя», воєнного вирішення питання — серед симпатиків «Європейської Солідарності» та «Голосу».

Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу без російського контингенту підтримують 55%, проти — 26%, а з російським контингентом схвалюють лише 17%, не схвалюють — 61%.

Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів після здобуття контролю над усією окупованою територією підтримують 53%, не підтримують — 19%. Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів під контролем ОБСЄ підтримують 43% опитаних, не підтримують — 27%.

Низка ініціатив щодо окупованого Донбасу не користується підтримкою серед населення. Зокрема, проти амністії учасників незаконних збройних формувань, які воюють на стороні т.зв. «ДНР» та «ЛНР», висловилися 48%, за — 27%. Надання права місцевим радам окупованих територій створювати загони народної міліції не підтримують 43% респондентів, підтримують — 27%.

Дві третини опитаних не змогли оцінити ініціативу мирного врегулювання, відому як «Формула Штайнмаєра». 23% висловилися проти цієї ідеї, 18% — підтримали її.

Такі ініціативи, як проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу за будь-яких умов, амністія учасників незаконних збройних формувань, надання права на створення загонів народної міліції мають відносно більшу підтримку у східних регіонах країни та серед прихильників партії «Опозиційна платформа — За життя». Натомість введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, але без російського контингенту, підтримує відносна більшість мешканців Заходу та Центру. Введення миротворців ООН з російським контингентом не має переважної підтримки у жодному із макрорегіонів.

У рамках дослідження, що проводилося методом формалі-зованого інтерв’ю (face-to-face) будо опитано 2000 респондентів старше 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності не перевищує 2,2%.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011