ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Втрати на 133 мільйони: Держаудитслужба відзвітувала за 2019 рік
09.11.2019 / Газета: Одесские известия / № 87(5210) / Тираж: 18937

Нещодавно прес-службою Півден­ного офісу була надана інформація про результати ревізій, які було проведено співробітниками Південного офісу Держаудитслужби впродовж січня – жовтня 2019 року. За їх повідомленням, виявлено втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 133 млн грн.

Завдяки роботі аудиторів, організації, підприємства та установи, на яких проводилися контрольні заходи, відшкодували державі понад 43 млн грн втрат.

У результаті 18 державних фінансових перевірок, котрі на сьогоднішній день вже завершені, встановлено фактів неефективних управлінських рішень, що призвели чи могли би призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 475 млн грн.

Керівникам підприємств та організацій надано 204 пропозиції щодо поліпшення ефективності використання фінансових ресурсів та майна. До речі, про те, що одним з головних стратегічних завдань роботи аудиторів тепер є не тільки виявлення фінансових порушень, але і превентивні заходи, що дозволяють їх не допускати, неодноразово в своїх виступах наголошував начальник Південного офісу Держаудітслужби Олег Муратов.

Протягом січня-жовтня 2019 року впроваджено 166 пропозицій, за результатами яких досягнуто додаткового результату та відшкодовано втрат на суму 116 млн грн. об’єктами контролю.

До установ та організацій, де було виявлено бюджетні порушення, у 33 випадках застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення або призупинення бюджетних асигнувань тощо. На адресу керівників надіслано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

У правоохоронні органи передано 57 матеріалів ревізій та аудитів. За результатами їх розгляду вже розпочато 43 досудових розслідування, долучено до кримінальних проваджень 18 матеріалів ревізій, вручено 26 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Чому в Крижанівці не складали договори та завищували вартість?

Результати ревізії сільського бюджету, фінансово-господарської діяльності Крижанівської сільської ради Лиманського району Одеської області виявилися невтішними. Аудитори знайшли там фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 2,7 млн грн. Ревізію проводили за період з 01.12.2017 по 30.06.2019.

Аудитори звернули увагу на те, що на території Крижанівської сільської ради, яка має дуже вигідне розташування (межує з містом Одеса та морем), постійно ведуться будівельні роботи. Останні півтора року – не виняток. За цей період введено в експлуатацію кілька секцій багатоповерхових будинків та інших об’єктів будівництва. Проте, через неукладання договорів про пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів сільської ради або недотримання умов чинних договорів сільський бюджет недоотримав від забудовників доходів на загальну суму 1,6 млн грн. Зараз порушення відшкодовано, але лише на суму 163 тис. грн.

Аудитори, перевіряючи виконані підрядниками берегоукріплювальні роботи вздовж узбережжя Чорного моря у районі вулиці Приморська с. Крижанівка, встановили необґрунтоване завищення їх вартості. Через це зайво сплачено підрядним організаціям коштів на загальну суму 820 тис. грн. Після того, як співробітники Південного офісу вказали на це порушення, воно було відшкодовано у повному обсязі.

Також сільський бюджет недоотримав у визначений законодавством термін 275 тис. грн доходу за користування відведених сільськогосподарських та лісогосподарських угідь для цілей, не пов’язаних із веденням сільського та лісового господарства.

За результатами ревізії об’єкта контролю надіслано вимоги щодо усунення порушень законодавства та недопущення їх надалі.

Матеріали ревізії передані до Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області.

В пріоритеті — моніторинг закупівель

1 листопада на засіданні колегії Південного офісу Держаудитслужби обговорювали результати роботи за 9 місяців поточного року за участю керівництва офісу, членів колегії та керівників відділів офісу .

Очільник офісу Олег Муратов, який провів засідання, повідомив, що відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2019 року, Міністерство фінансів України починає здійснювати заходи щодо оптимізації Державної аудиторської служби України.

«Серед суттєвих змін, які планується провести — перегляд здійснення державного фінансового контролю в частині проведення переважно інспектування за ризик-орієнтовним вибором об’єктів. Залишаються у пріоритетних напрямах перевірки місцевих бюджетів та моніторинг закупівель», – зазначив Олег Муратов.

З аналізом роботи у цій сфері виступив начальник відділу Олександр Васильєв. Було розглянуто ефективність проведення моніторингу закупівель та перспективні напрями його удосконалення, зокрема зміни у законодавстві, які будуть введені в дію у 2020 р. стосовно посилення відповідальності за порушення публічних закупівель.

Також у ході колегії йшлося про те, що Офіс продовжує ефективну співпрацю з правоохоронними органами. З метою реалізації результатів контролю до правоохоронних органів передано 44 ревізійних матеріали. За результатами їх розгляду розпочато 36 досудових розслідувань, долучено до кримінальних проваджень 10 матеріалів ревізій, вручено 25 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 136 посадових осіб. Члени колегії також заслухали результати роботи з розгляду звернень громадян та виконавчої дисципліни в офісі. За результатами роботи прийнято Постанову колегії Південного офісу Держаудитслужби.

Пряма лінія в дії

Нагадуємо, що до керівництва Південного офісу Держаудитслужби можна звернутися письмово (адреса: 65107, м. Одеса, вул. Канатна, 83, 9-й поверх), за телефоном (048-728-36-42 кожну ІІ та ІV середу місяця), на телефон довіри (048-728-36-86), а також під час особистого спілкування щовівторка та щосереди (з 10.00 до 12.00).

Автор: Вікторія Єрьоменко

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012