ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПРАВО НА СВОЇХ ГЕРОЇВ
16.01.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 3(22121) / Тираж: 8525

МЗС УКРАЇНИ НАЗВАЛО БЕЗПІДСТАВНИМИ ЗВИНУВАЧЕННЯ НАШОЇ КРАЇНИ В АНТИСЕМІТИЗМІ

«У зв’язку із заявою МЗС Ізраїлю від 13 січня наголошуємо, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їх проявами. Це було також визнано впливовими міжнародними та неурядовими органі-заціями, а також Міністерством у справах діаспори Ізраїлю. Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій», — йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, оприлюдненій 14 січня.

У МЗС акцентували, що збереження історичної пам’яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, у тому числі щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию па-м’ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і надалі залишатимуться важливими напрямами державної політики України.

«Вкотре наголошуємо, що цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків та експертів, а не політиків», — підкреслюється у заяві МЗС України.

Цю позицію зовнішньополітичне відомство України висловило у відповідь на заяву ізраїльського МЗС, оприлюднену у Facebook Посольством Ізраїлю в Україні, в якій те розкритикувало ідеологів Українського національного руху, назвавши їх відповідальними за вбивство євреїв під час Голокосту.

«Особи, відповідальні за вбивство євреїв під час Голокосту та в погромах, а також антисемітські ідеологи Українського національного руху, останнім часом стали предметом публічного вшанування в Україні. У відповідь на це та на розголос в українській пресі ізраїльське міністерство закордонних справ висловлює засудження цих явищ», — зазначається в тій заяві.

Раніше, 2 січня, посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон та посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький зробили спільну заяву, в якій висловили «занепокоєння» тим, що в Україні на регіональному рівні відзначають історичні події та вшановують пам’ять осіб, яких, на їхню думку, потрібно «раз і назавжди засудити». У цьому контексті дипломати зауважили, що Львівська облрада ухвалила постанову про вшанування пам’яті Андрія Мельника та Івана Липи і Юрія Лип, а КМДА виставила на своїй будівлі банер із зображенням Степана Бандери.

9 січня посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко під час зустрічі в МЗС цієї країни довів до ізраїльської сторони позицію щодо контрпродуктивності публічної дискусії, яка проводиться послом Ізраїлю в Україні Джоелем Ліоном, щодо внутрішніх питань української політики.

У МЗС України наголосили, що кожен народ і кожна держава самостійно визначає і вшановує своїх героїв, додавши, що відродження і збереження національної пам’яті українського народу — один із пріоритетних напрямків державної політики України.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012