ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




А ЩО З КОНФЛІКТОМ ІНТЕРЕСІВ?
21.03.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 21-22(22139-22140) / Тираж: 8525

У вівторок на черговому позачерговому засіданні Верховна Рада дала згоду на призначення генеральним прокурором України Ірини Венедиктової і призначила нового міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Як зауважує zn.ua, новопризначений міністр пов’язаний з підприємцем Олегом Бахматюком, який наразі переховується від правоохоронців.

Оскільки Ігор Петрашко досі був заступником гендиректора українського агрохолдингу UkrLandFarming Олега Бахматюка, то в призначенні на цю міністерську посаду, на думку експертів, закладений конфлікт інтересів. Але це не завадило 243 народним депутатам проголосувати «за».

Нагадаємо, агрохолдинг UkrLandFarming — один з найбільших в Україні за величиною земельного балансу (понад 500 тисяч га). Сам Бахматюк, заступник якого став тепер міністром, був також власником збанкрутілих банків «Фінансова ініціатива» та VAB Банк.

Торік у листопаді НАБУ оголосило Олега Бахматюка у всеукраїнський розшук, підозрюючи його у причетності до заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, виданого VAB Банку Національним банком України в 2014 році. При цьому в НБУ заявляють, що підозрюваний винен державі 29,3 млрд грн.

Сам Олег Бахматюк, який відкидає звинувачення на свою адресу, після оголошення йому підозри в одному з інтерв’ю заявив буквально таке: «Я вважаю, що мене «замовив» Андрій Богдан — голова Офісу президента. Він диригував цими процесами...». Нині, як відомо, і сам Богдан, і згадувані у цьому ж контексті ексгенпрокурор Руслан Рябошапка, ексочільник НАБУ Артем Ситник та ціла низка інших посадовців уже не при владі, а відтак і ситуація навколо Бахматюка та його бізнесу, вочевидь, має шанс кардинально помінятися.

Та повернемося до новопризначеного міністра, у чиїй сфері впливу буде сільськогосподарська земля, яку, як відомо, у турборежимі наближають до продажу. З відкритих джерел відомо, що 45-річний Ігор Петрашко родом з Львівщини, закінчив Львівський національний політехнічний уні-верситет і бізнес-школу при університеті Вандербільта (США). Має ступінь бакалавра бізнес-адмі-ністрування та диплом юриста. Працював у різних американських, російських та українських компаніях, які надавали послуги з консалтингу, а також у сфері інвестиційних послуг. З квітня 2013-го — в агрохолдинзі UkrLandFarming.

У 2015-у Ігор Петрашко був серед претендентів на посаду керівника Державної фіскальної служби, пройшов до фіналу конкурсу, але тоді в те державне крісло сів не він, а Роман Насіров. Тепер же пан Петрашко входить у велику політику з міністерської посади.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.018