ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У РЕЖИМІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ
28.03.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 23-24(22141-22142) / Тираж: 8525

Пандемія коронавірусу набуває у світі небувалого розмаху. Ми, звісно, маємо всі підстави стверджувати, що українська влада діє непрофесійно, хаотично і перелякано (на цей переляк у неї є інші, не медичні, а політичні «діагнози»), але не можемо не визнати: навіть лідери найвпливовіших держав сахаються від рішення до рішення у пошуку алгоритму зменшення втрат (людських та економічних) для своїх країн.

Критикувати — легше. Бути відповідальними — складніше. Бережімо одне одного, бережімо наш український світ!

Сподіваймося, що дії нашого уряду виявляться ефективними у боротьбі за наше майбутнє, але й пам’ятаймо: ми — потужна нація, яка не дасть ворогу вдертися (чи фізично чи бактеріологічно) в нашу хату.

* * *

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів — до 24 квітня.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наголосивши, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Денис Шмигаль зазначив, що в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції український уряд діє за визначеним планом і співпрацює з міжнародними партнерами. Зокрема, відбувся перший телеміст з китайськими лікарями, які поділилися своїм досвідом.

* * *

Одещина отримала 5800 тестів на коронавірусну інфекцію.

Як повідомив керівник ОДА Максим Куций, кожен район області отримав по 50 таких експрес-тестів, зауваживши, що більше тестів передано в основні госпітальні бази, як-от лікарні Ізмаїла та Подільська, та інфекційна лікарня Одеси.

Для медиків Одещини доставили понад 500 захисних костюмів та маски №95.

* * *

Громадянам, звільненим з роботи в період обмежувальних заходів, запевняють у Кабміні, призначать житлову субсидію.

«Уряд розуміє відповідальність та робить усе, щоб обмежувальні заходи якнайменше вдарили по гаманцях громадян та економіці України. Ми, зокрема, забезпечили всі умови для зменшення ціни на газ, прийнявши рішення про зменшення оптової ціни на газ на 14%. Очікуємо відповідні рішення на місцях. Сьогодні ми збільшуємо субсидії на оплату комунальних послуг та спрощуємо порядок їх надання. В середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме орієнтовно 300 грн», — сказав прем’єр Денис Шмигаль, додавши, що такий механізм запрацює після ухвалення Верховною Радою закону про стабілізаційний фонд.

* * *

Міністр соціальної політики Марина Лазебна запевнила, що жодна людина, яка потребує соціальної допомоги, не залишиться без захисту.

Урядом, розповіла вона на брифінгу, здійснюються, зокрема, кроки щодо покращення пенсійного забезпечення громадян: «Більше 10 мільйонам пенсіонерам, які отримують до 5 тисяч гривень, у квітні одноразово виплатять по тисячі гривень. Таку ж виплату також отримають понад 400 тисяч громадян, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії».

«Із травня планується проведення індексації трудових пенсій на 11%. У результаті гарантоване підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів. Також з травня буде встановлено щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 500 гривень 1,5 мільйона пенсіонерів, яким сповнилося 80 і більше років», — поінформувала міністр.

* * *

Двоє уражених коронавірусум. Начебто такою є статистика щодо Одещини.

Начебто, бо прокурор із По-дільська, у якого підтверджене ураження COVID-19, як запевняють, не загрожує жителям Одещини, бо перебуває під наглядом столичних ескулапів, а молодик, який ще 14 березня десь загубився з поля зору тих, хто мав би пильнувати за його станом з підтвердженим статусом, аж 25 березня (після всеукраїнського скандального розголосу) знайшовся у передмісті Одеси, начебто на самоізоляції.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011