ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДОПОМОГА ІЗ ЧАСТКОВОГО БЕЗРОБІТТЯ
16.05.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 37-38(22155-22156) / Тираж: 8525

28 квітня набула чинності постанова Кабінету міністрів №306 від 22.04.2020, якою на виконання ст. 471 закону «Про зайнятість населення» затверджено Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги з часткового безробіття на період карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Згідно з цим порядком допомогу з часткового безробіття можуть отримати представники малого та середнього бізнесу, які:

— зупинили або ж скоротили діяльність через карантин;

— сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ) упродовж шести місяців, що передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

Для отримання допомоги необхідно:

1. Звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄСВ для подання документів. Це можна зробити впродовж 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності. Для уточнення місця сплати ЄСВ скористайтеся «Електронним кабінетом» на сайті ДПС (розділ «Реєстри», пункт «Дані про взяття на облік платників податків»).

2. Підготувати документи:

— заяву в довільній формі, в якій, зокрема, зазначається інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва відповідно до ГК України і до якої додаються засвідчені копії документів щодо середньої кількості працівників та доходу за календарний рік, що передує року подання до центру зайнятості документів;

— засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;

— відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному державному органу і мають відмітку в паспорті);

— видану ДПС довідку про сплату ЄСВ за останні 6 місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності.

3. Подати документи в один із зручних для вас способів: через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості (оригінал), через пошту (оригінал), через email (сканкопії).

Далі центр зайнятості проводить перевірку документів, яка триває три робочих дні, та ухвалює рішення про надання або відмову в наданні допомоги з часткового безробіття.

У разі прийняття позитивного рішення впродовж трьох робочих днів між роботодавцем та центром зайнятості укладається договір. Важливо: якщо роботодавець надіслав сканкопії документів, то під час укладання договору він подає оригінали.

Щомісяця роботодавець передає центру зайнятості перелік осіб, у яких виникло право на допомогу з часткового безробіття. Таке право мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини. При цьому така допомога не надається працюючим пенсіонерам та особам, які працюють за сумісництвом. Розмір допомоги встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), але не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Центр зайнятості впродовж трьох робочих днів після одержання коштів на свій рахунок переказує їх роботодавцеві.

Виплати працівникам здійснюються роботодавцем упродовж трьох робочих днів з моменту одержання коштів за окремою платіжною відомістю.

Допомога надається роботодавцям на строк зупинення (скорочення) діяльності та протягом 30 календарних днів після завершення карантину.

Контактні дані центрів зайнятості та філій Одеського обласного центру зайнятості: https://ode.dcz.gov.ua/novyna/kontakty-centriv-zaynyatosti-ta-filiy-odes...

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012