ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НА ПІДТРИМКУ МЕДИКІВ І ФЕРМЕРІВ
27.05.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 39-40(22157-22158) / Тираж: 8525

На позачерговій сесії обласної ради, яка відбулася 15 травня, депутати внесли зміни до попереднього рішення «Про встановлення доплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які безпосередньо зайняті ліквідацією захворювання серед людей на COVID -2019».

Зміни, найперше, передбачають розширення переліку закладів охорони здоров’я, працівники яких отримають обласну (регіональну) доплату за роботу з пацієнтами, хворими на COVID-2019. Так, доплати передбачені практично для трьох тисяч медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я Одещини, які надають первинну, вторинну (спеці-алізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу.

Гроші в обласному бюджеті на це є.

Нагадаємо, що доходи медичних працівників, задіяних у боротьбі з епідемією коронавірусу, зокрема в Одесі, підвищилися більш ніж у п’ять разів порівняно з докарантинним періодом. Так, за інформацією з мерії, з урахуванням усіх спеціальних надбавок заробітна плата лікарів перевищує 41 тис. грн, медичні сестри отримають приблизно 29 тис., а молодший медперсонал — 23 тис. грн.

Зауважимо, на сьогодні серед майже 800 хворих на COVID-19 в Одеській області 160 — медичні працівники. Найбільше їх у Поді-льському районі. Померли від ускладнень коронавірусу двоє медиків.

Загалом, йшлося під час пленарного засідання, з обласного бюджету на закупівлю ліків, засобів індивідуального захисту та медичної апаратури, переданих здебільшого до медичних закладів у районах, витрачено понад 72 млн грн.

Скажімо, цими днями в Ізмаїлі почала діяти потужна киснева станція, яка може постачати кисень навіть для Одеси. Для повноцінної її роботи за кошти обласного бюджету (виділено 780 тис. грн) придбано витратні матеріали на 355 тис. грн, а саме: кисневі розетки, маски для обличчя, нозальні маски, флуометри, кисневі конектори та датчики пожежної безпеки. Монтаж кисневого трубопроводу обійдеться майже в 200 тис. грн, монтаж кисневих розеток — у 53 тис. грн, пусконалагоджувальні роботи та технічне обслуговування кисневого комплексу — у 172 тис грн.

Під час сесії депутати підтримали також виділення 15 млн грн на компенсацію нашим фермерам за втрати посівів через посуху, щоб не допустити остаточного банкрутства малих та середніх агропідприємств і гарантувати продовольчу безпеку області. Фермери впродовж двох останніх місяців кричать про допомогу, адже загинули 40% озимої пшениці та 80% ячменю.

Голова облради Сергій Па-ращенко нагадав, що є випадки суїцидів серед аграріїв, десятки тисяч людей, зайнятих вирощуванням зернових, нині перебувають на межі банкрутства, а їхні сім’ї — на межі виживання.

У Києві, йшлося на сесії, нарешті створена урядова комісія боротьби з наслідками цього-річної засухи.

Керівник департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Петрик зазначив, що нинішня весна — найпосушливіший період на Одещині за останні 20 років. Так, у Болградському, Кілійскому і Татарбунарському районах загинули більше 70% посівів, ще в п’яти районах — понад 50%. Є прогнози, що загалом через бездощів’я втратимо 40% озимої пшениці, 80% ячменю і 70—75 % ріпаку. Це більше половини (52%) від засіяних площ.

Без суттєвої підтримки з боку держави Одещина, яка виділяє 15 млн грн з бюджету області, самотужки з цією бідою не впорається. Зокрема, просимо від Києва компенсації втрат, які мають аграрії; реструктуризації банківських боргів; часткового зниження кредитної ставки; спрощення податку на додану вартість на всю продукцію, яка була закуплена для посівів, що загинули, а також перегляду вартості наділів землі сільгосппризначення там, де посуха завдала особливого збитку; введення податкових канікул для фермерів і виробників, що найбільше постраждали.

Голова облради Сергій Паращенко заявив, що депутати від області готові їхати до столиці і провести виїзне засідання під стінами Кабміну, щоб нас почули і не залишили без допомоги.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012