ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Порядок реєстрацiï платникiв у Державному реєстрi фiзичних осiб — платникiв податкiв
18.06.2020 / Газета: Порто-франко / № 16(1505) / Тираж: 22000

Головне управлiння ДПС в Одеськiй областi iнформує, що реєстрацiя фiзичних осiб та отримання Реєстрацiйного номеру фiзичних осiб платникiв податкiв вiдбувається вiдповiдно до Положення про реєстрацiю фiзичних осiб у Державному реєстрi фiзичних осiб — платникiв податкiв, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Украïни 29.09.2017 № 822, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiï Украïни 25.10.2017 за № 1306/31174 (далi — Положення).

Згiдно з Положенням фiзична особа незалежно вiд вiку (як резидент, так i нерезидент), яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через представника подати до вiдповiдного контролюючого органу облiкову картку фiзичноï особи — платника податкiв за формою № 1ДР (далi — Облiкова картка № 1ДР), яка є водночас заявою для реєстрацiï у Державному реєстрi, та пред’явити документ, що посвiдчує особу, який мiстить необхiднi для реєстрацiï реквiзити (прiзвище, iм’я, по батьковi (за наявностi), дату народження, мiсце народження, мiсце проживання, громадянство) (зразок додається).

Вiдповiдно III роздiлу Положення:

1. Для проведення реєстрацiï, внесення змiн, отримання картки платника податкiв або вiдомостей з Державного реєстру використовуються данi документа, що посвiдчує особу:

1) для громадян Украïни:

— паспорт громадянина Украïни (далi — паспорт);

— паспорт громадянина Украïни для виïзду за кордон з вiдмiткою про оформлення документiв для виïзду громадян Украïни за кордон на постiйне проживання (для громадян Украïни, якi виïжджають за кордон на постiйне проживання чи постiйно проживають за кордоном);

— тимчасове посвiдчення громадянина Украïни;

2) для iноземцiв та осiб без громадянства:

— паспортний документ iноземця — документ, виданий уповноваженим органом iноземноï держави або статутною органiзацiєю ООН, що пiдтверджує громадянство iноземця, посвiдчує особу iноземця або особу без громадянства, надає право на в’ïзд або виïзд з держави i визнається Украïною;

— посвiдка на постiйне проживання — документ, що посвiдчує особу iноземця або особу без громадянства та пiдтверджує право на постiйне проживання в Украïнi;

— посвiдка на тимчасове проживання — документ, що посвiдчує особу iноземця або особу без громадянства та пiдтверджує законнi пiдстави для тимчасового проживання в Украïнi;

— посвiдчення бiженця — паспортний документ, що посвiдчує особу його власника та пiдтверджує факт визнання його бiженцем в Украïнi;

— посвiдчення особи, яка потребує додаткового захисту, — паспортний документ, що посвiдчує особу його власника та пiдтверджує факт визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

Якщо в документах, що посвiдчують особу, вiдсутня iнформацiя про реєстрацiю мiсця проживання/перебування особи або така iнформацiя внесена до безконтактного електронного носiя, який iмплантовано у зазначенi документи, особа пред’являє:

— довiдку про внесення iнформацiï до Реєстру та виданi документи, що складається у формi витягу з Реєстру;

— довiдку про реєстрацiю мiсця проживання / перебування особи, видану органом реєстрацiï, якщо пiсля формування витягу з Реєстру змiнилися данi щодо мiсця проживання особи;

— довiдку про взяття на облiк внутрiшньо перемiщеноï особи або довiдку, що пiдтверджує мiсцеперебування громадян Украïни, якi проживають на тимчасово окупованiй територiï або переселилися з неï (за наявностi таких документiв).

2. Документи, якi вiдповiдно до вимог цього Положення подаються до контролюючого органу, повиннi бути викладенi украïнською мовою та не мiстити виправлень.

За зверненням фiзичноï особи, ïï представника контролюючий орган видає документ, що засвiдчує реєстрацiю у Державному реєстрi (картка платника податкiв), вiдповiдно до порядку, визначеного цим Положенням.

Документ, що засвiдчує реєстрацiю у Державному реєстрi, надається протягом трьох робочих днiв з дня звернення фiзичноï особи, ïï представника до контролюючого органу за мiсцем проживання фiзичноï особи.

Громадяни Украïни, якi не мають постiйного мiсця проживання в Украïнi або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням документа, що засвiдчує реєстрацiю у Державному реєстрi, до будь-якого контролюючого органу. У такому разi строк видачi документа може бути продовжено до п’яти робочих днiв.

Для отримання документа, що засвiдчує реєстрацiю у Державному реєстрi, фiзична особа пред’являє документ, що посвiдчує особу.

Адмiнiстративна послуга безкоштовна.

Головне управлiння ДПС в Одеськiй областi.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012