ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НИЩІВНИЙ ПРОМЕНАД СТИХІЇ
27.06.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 50(22168) / Тираж: 8525

Після тримісячної посухи сильні і затяжні зливи призвели до руйнівних повеней у кількох західних областях України.

Ми всі співчутливо стежили за тим, як тамтешні люди боролися і продовжують боротися з наслідками негоди, що підтопила тисячі будинків, вимила чи замулила засаджені городи, пошкодила чи зруйнувала автодороги та мости. Були евакуйовані сотні жителів.

На ранок 26 червня рятувальники продовжували ліквідовувати наслідки негоди у п’яти областях Західної України, де дощі вже йдуть не так часто, але рівень води у переповнених річках не швидко спадає.

«Естафету» стихії, яка стартувала із заходу, підхопила практично вся Україна.

Так, 24—25 червня дощ із градом стіною обрушилися на жителів сіл у районі Сухого лиману, а також в деяких районах Одеси. Море штормило. Постраждав від лихої води Овідіополь, затопило пляжі поблизу Южного.

У Болграді стихія пошкодила покриття на кількох вулицях, а в одному з будинків стрімкі потоки розмили старовинний підземний хід, затопивши підвал. Через це обвалилася частина фундаменту, стіни пішли тріщинами. Упродовж кількох годин місцеві пожежно-рятувальні частини працювали у приміському селі Виноградівка цього ж району, яке вдруге постраждало від повені. У сусідній Василівці через рясні дощі прорвало дамбу, а в Калчевому вітер позривав благенькі дахи господарських споруд.

У Качурівці Подільського району сильні зливи підтопили сім приватних домогосподарств і два підвали. Цього разу село бомбардував ще й крупний град.

Більше двох десяткі приватних будинків і домогосподарств підтоплені в Ананьївському районі (на знімку). Рятувальники евакуювали з одного напівзруйнованого водою помешкання шістьох осіб, серед яких — четверо дітей, перевізши їх до місцевого дитсадка.

Практично вся Одещина, переживши таку страшну засуху, тепер захлинається від води, яка знищує усе на своєму шляху, завдаючи людям страждань і збитків.

Нищівний променад стихії не вщухає. Велика кількість води ріками вже насувається до нас із заходу. Від неї можуть ще більше постраждати Біляїв-ський та Білгород-Дністровській ра-йони, найімовірніше — Маяківська та Яськівська ОТГ. Про таку загрозу в соціальних мережах сигналить голова облдержадміністрації Максим Куций: «Вже зараз разом із працівниками ДСНС, Національною поліцією та прикордонниками працюємо, щоб вжити всіх необхідних заходів безпеки та обмежити доступ людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць». І додає: «Ми добре знаємо, що з природою краще не жартувати. У ці вихідні мешканцям Одещини та туристам краще пропустити відпочинок на річці чи лимані. Це може бути смертельно небезпечним. Попередьте близьких, які живуть у можливих районах підтоплення, та бережіть себе».

Рятувальники області також попереджають про підвищення рівня води у Дністрі 27-28 червня: можливий, прогнозують, вихід води на трасу Одеса — Рені між населеними пунктами Маяки — Удобне, підтоплення будинків у Яськах та в Біляївці, а також понтонного моста через Турунчук у районі Троїцького. «Просимо громадян утриматися від поїздок, а любителів риболовлі залишатися вдома», — наголошується в повідомленні рятувальників.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012