ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Воля важливіша за титули
25.03.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 21-22(22344-22345) / Тираж: 8525

Наш уславлений земляк, колишній чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко відмовився від титульного поєдинку з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі австралійцем Джорджем Камбососом.

Першим про це повідoмив авторитетний журналіст ESPN Майк Коппінджер. За його словами, промоутер Камбососа — Лу Ді Белла заявив, що Ломаченко прийняв рішення залишитися в Україні на час війни.

Згодом і сам Камбосос відреагував на рішення Ломаченка відмовитися від спільного бою та залишитися в Україні: «Василю Ломаченку, я поважаю твоє рішення й повністю розумію його. Я молюся за тебе й твою країну. Будь ласка, залишайся в безпеці. Тільки-но я витру ринг Девіном Гейні, ми проведемо цей бій між двома справж-німи чемпіонами. Нехай благословить тебе Бог».

Прокоментував ситуацію, що склалася, і промоутер Лу Ді Белла: «Я говорив з Егісом Клімасом (менеджер Ломаченка. — Прим. «Укрінформ»), і він підтвердив, що Ломаченко не зможе вийти на поєдинок із Джорджем. Він подякував мені та Камбососу за те, що ми дали йому час подумати. Коли уряд України заявив, що готовий випустити Ломаченка з країни, але при цьому сам Василь ніяк це не прокоментував, ми підозрювали, що, з великою імовірністю, він залишиться вдома. Тож ми не були шоковані. Ми захоплюємося його вчинком. Ми вважаємо, що той бій, у якому він зараз бере участь, значно важливіший за бокс. Всі наші думки та молитви з ним, його сім’єю та з усіма громадянами України. Те, через що вони проходять, поза сумнівом, значно важливіше, ніж будь-який боксерський поєдинок».

Сам Василь Ломаченко ніяк не коментує свого рішення. А от мер Білгорода-Дністровського Віталій Граждан підтвердив, що боксер залишається у складі сил тероборони міста: «Із 27 лютого і до сьогодні Василь Ломаченко — в лавах нашої тероборони. Нарівні з усіма захищає Україну. Аккерманці можуть бути спокійними».

Відомо, що україн-ська влада надала Василеві Ломаченку право на виїзд за межі краї-ни, але він відмовився і вирішив залиши-тися. Гідне рішення. Водночас, ніхто б не засуджував його, якби боксер поїхав до Австралії й почав готуватися до бою. Мегафайт проти Камбососа — одна з подій року в боксі, яка додала б Україні ще більшої підтримки у світі, а перемога нашого краянина стала б знаковою для його кар’єри і всього вітчизняного боксу.

Слова Володимира Зеленського, що кожен повинен наближати нашу Перемогу на своєму місці, стосується і наших спортсменів. Медалі легкоатлеток Ярослави Магучіх і Марини Бех-Романчук на чемпіонаті світу в приміщенні у Белграді стали гучною заявою: Україна жива й Україна бореться на всіх фронтах. Вибір Ломаченка — це, швидше, чоловічий вибір, коли потрібно захищати свою родину, місто, державу.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011