ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




За захист свободи слова
13.07.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 29(22454) / Тираж: 8525

Національна премія за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка цьогоріч присуджена кримському журналістові Владиславу Єсипенку. Під час розширеного пленуму правління НСЖУ диплом лавреата вручили його дружині Катерині, оскільки сам Владислав перебуває в ув’язненні за надуманим звинуваченням окупаційної влади.

Голова НСЖУ наголосив на солідарності Спілки з незаконно ув’язненими кримськотатарськими журналістами, Владиславом Єсипенком, Іриною Данилович, Наріманом Джелялом та іншими українськими медійниками, котрі перебувають у заручниках окупантів. Сергій Томіленко нагадав, що Владислава Єсипенка та Ірину Данилович було нещодавно прийнято в лави НСЖУ, а відтак і до Міжнародної федерації журналістів.

— Для нас велика честь передати вам українську та міжнародну прескарти й диплом премії, якою раніше було відзначено кримського журналіста Миколу Семену, в’язня кремля журналіста Романа Сущенка, донецького медійника Станіслава Асєєва, інших достойних колег, — сказав Сергій Томіленко, звертаючись до Катерини Єсипенко. — Сьогодні ви, пані Катерино, робите дуже багато для звільнення нашого колеги, вашого чоловіка. Віримо, що зовсім скоро ви зможете передати цей диплом безпосередньо Владиславові.

На пропозицію кримського журналіста, секретаря НСЖУ Миколи Семени правління та секретаріат НСЖУ ухвалили спільну заяву на підтримку незаконно засуджених журналістів України. У ній, зокрема, йдеться про те, що спецслужби агресора, особливо після повномасштабного нападу на Україну, посилюють переслідування незалежних медійників.

«Національна спілка журналістів України заявляє про свою професійну солідарність із колегами, яких незаконно переслідує влада росії через виконання ними своїх професійних обов’язків, — ідеться в документі. — Системний тиск на незалежних професійних та громадських журналістів у Криму неодноразово засуджували Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, Моніторингова місія ООН з прав людини. Ми закликаємо органи влади і громадськість України, міжнародну спільноту вжити всіх можливих заходів для політичного, дипломатичного та громадського тиску на владу російської федерації з метою звільнення незаконно засуджених журналістів, припинення порушення права жителів Криму на свободу слова і вільне вираження думок».

НЖУ закликає правозахисні організації взяти під постійне спостереження судові справи проти українських журналістів, медіа — максимально поширювати інформацію про в’язнів-журналістів, владу — докласти зусиль для звільнення бранців кремля шляхом обмінів та переговорів.

Автор: Інформаційна служба НСЖУ.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012