ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Запроданець під маскою рятувальника
12.10.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 42(22467) / Тираж: 8525

Контррозвідка Служби безпеки України у результаті багатоетапної спецоперації затримала в Одесі ще одного агента головного управління генштабу зс рф (відомого як гру).

Зрадник коригував російські повітряні атаки на наше місто й розвідував локації Сил оборони на території регіону. Для маскування злочинної діяльності він вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів, повідомив телеграм-канал СБУ.

Встановлено, що під виглядом рятувальника він прибував на місця «прильотів» нібито для розбирання завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та звітував про це військовій розвідці рф. Отримані розвіддані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Крім того, російський агент виконував ще одне завдання — намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем «HIMARS» та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах нашої області.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 29-річний мешканець Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званого «ленінського комуністичного союзу молоді». Він, до речі, був «зв’язковим» агента-спецназівця фсб, якого СБУ вивела з Придністров’я і затримала на Одещині. У травні 2014 року брав активну участь у сумнозвісних провокаціях масових заворушень в обласному центрі.

На початку повномасштабного вторгнення рф чолов’яга під-писався на ворожий телеграм-канал, який збирав для російської розвідки інформацію про дислокацію українських військ. Згодом на нього вийшов адмі-ністратор цього інтернет-ресурсу, який «під прикриттям» перебуває в одній із країн Центральної Азії, та передав його на «прямий» зв’язок з представником гру. Після вербування одесит-колаборант отримав подальші інструкції та приступив до виконання ворожих завдань.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Запроданцеві загрожує довічне ув’язнення.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012