ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одесский круглый стол по влиянию изменений климата на агробизнес принял резолюцию
15:06 / 17.06.2020
Сельское хозяйство

ОДЕССА, 17 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Принята резолюция по результатам работы круглого стола на тему «Прогноз изменений климата и их влияния на агропромышленный комплекс области на предстоящие 5 лет. Рациональное планирование сельскохозяйственного производства в условиях климата».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе прокуратуры Одесской области.

Круглый стол состоялся 12 июня под председательством председателя облсовета Сергея Паращенко и при участии его заместителей Вадима Шкаривского и Юрия Димчогло. Участники круглого стола заслушали доклады и выступления представителей облсовета, ОГА, органов местного самоуправления и госвласти, научных организаций и предложения аграриев. Обсудив вопрос о влиянии изменений климата на агропромышленный комплекс области и методы рационального ведения сельскохозяйственного производства в условиях изменения климата, участники приняли резолюцию:

1. Рекомендувати фермерам та представникам аграрних господарств області врахувати отримані на круглому столі пропозиції науковців.

2. Учасникам круглого столу створити робочу групу для планування ефективного землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін (далі – Робоча група) у складі представників наукових організацій, аграріїв, обласної державної адміністрації та обласної ради.

3. Робочій групі напрацювати аналітичні розрахунки та практичні рекомендації з їх науковим обґрунтуванням щодо розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін.

4. Одеській обласній раді з урахуванням результатів роботи Робочої групи звернутися до Кабінету Міністрів України щодо розробки та затвердження довгострокової державної програми розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін.

5. Рекомендувати облдержадміністрації під час підготовки проєктів рішень обласної ради про відповідні обласні програми та про обласний бюджет Одеської області враховувати висновки згаданої Робочої групи.

6. Одеській обласній раді звернутися до Миколаївської та Херсонської обласних рад із пропозицією делегувати своїх представників та взяти участь у роботі Робочої групи.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
15:08 20.04.2024
11:27 20.04.2024
11:25 20.04.2024
11:23 20.04.2024
11:00 20.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.893