ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 125 російських окупантів, 12 їх артсистем та багато іншої техніки
16:05 / 26.03.2024

ОДЕСА, 26 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на:

125 окупантів;

37 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

- 12 артилерійських систем;

- 19 одиниць авто-бронетехніки;

- 6 одиниць спеціальної техніки.

Йдемо вперед, разом – до Перемоги!

***

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

Здійснив 4 штурми на Оріхівському напрямку, з яких 2 в районі Малої Токмачки та 2 в районі Старомайорського.

Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, поновили практику авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Кораблі ворожого недофлоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Протягом бойової доби окупанти здійснили 7 авіаційних ударів застосувавши 8 керованих авіабомб та некеровані авіаційні ракети на Оріхівському напрямку.

2 авіаційні удари з 6 керованих авіабомб спрямували по Микільському, Зміївці та Червоному Маяку на Херсонщині. Зруйновано будівлю сільського клубу, крамницю, навколишні житлові будинки та автомобіль.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 270 FPV-дронів, 2 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 209 осколкових боєприпасів.

На Херсонщині ворожі війська 2 рази вдарили з артилерії по Херсону. Також під обстрілами опинились Берислав, Новоберислав, Антонівка, Олексанрівка, Гаврилівка, Золота Балка, Бургунка, Велетенське, Червоний Маяк, Дніпровське, Кізомис та Тягинка.

Пошкоджено адміністративні будівлі, приватні житлові будинки, господарчу споруду та цивільні автомобілі. Жертв серед населення немає.

На Дніпропетровщині ворог обстрілював артилерією Нікополь та Червоногригорівку.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів Дніпропетровської області дістала поранення 1 цивільна особа. Пошкоджено приватні житлові будинки, лінії електропередачі та газогін.

На Запоріжжі ворог обстріляв артилерією Гуляйполе та Роботине. Пошкоджено приватний житловий будинок, адміністративну будівлю та приватний автомобіль.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:10 28.04.2024
20:08 28.04.2024
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.900