ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




SHABO представило одну із своїх візитних карток з «кахетинським» акцентом
17:29 / 01.11.2021
Бизнес

ОДЕСА, 01 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO презентує одну із своїх «візитних карток» — помаранчеве вино Limited Edition Orange Wine Ркацителі-Шардоне.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

У повідомленні підприємства сказано:

Популярність помаранчевих вин в наші дні вже навряд чи можна назвати даниною моді або швидкоплинним трендом. Ароматні, насичені, незвичайні вина, створені за давньою кахетинською технологією, зайняли гідне місце в колекціях виноробів із різних країн світу (зокрема в Україні), у винних картах барів і ресторанів і, звісно ж, в серцях винолюбів.

Батьківщиною помаранчевих вин вважають Кахетію – славнозвісний винний регіон Грузії. Кахетинська технологія не має аналогів у світі. Їй понад 8 тисяч років, і вона вважається культурною цінністю, яка перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Для виробництва помаранчевих вин використовують так звані квеврі – своєрідні великі глиняні амфори. Виготовляють їх тільки в Грузії, і тільки з певного виду глини. Секрети виробництва квеврі передають з покоління в покоління. На сьогодні залишилося всього кілька грузинських династій, які створюють ці унікальні посудини. Як саме їх використовують для виробництва вин? У квеврі заливають виноградний сік разом з мезгою (шкіркою, кісточками й гребенями) і залишають бродити, закопуючи в землю. Зазвичай, для цього виділяють окреме приміщення з земляною підлогою – марані. Процес витримки вин у квеврі може займати від кількох місяців до кількох років.

Помаранчеві вина цікаві тим, що створюють їх з білих сортів винограду, але за технологією червоних вин – бродіння і витримка відбуваються на меззі (звичайна технологія виробництва білих вин передбачає видалення мезги до початку бродіння). Завдяки такому типу виробництва “оранжі” отримують свою неповторну ароматику й виразний смак, в якому відчуваються невластиві білим винам таніни – це і є результат бродіння і витримки на меззі. Ну і, звісно ж, такий спосіб виробництва надає цим винам характерний янтарно-золотистий колір – саме завдяки йому вони отримали свою назву: помаранчеві вина.

В Україні з 2017 року в SHABO почали створювати вина за кахетинською технологією. SHABO Limited Edition Orange Wine – “оранж”, створений з купажу двох білих сортів винограду: Ркацителі й Шардоне. Ркацителі – мабуть, найпопулярніший білий сорт Грузії, ці лози ростуть в теруарі Шабо з 1970-х років. Шардоне – найпопулярніший білий сорт у світі. Лози цього сорту були придбані в Європі й вирощені на найкращих ділянках теруару SHABO. Дві таких зірки в одному купажі подарували нам унікальну новинку в лінійці SHABO Limited Edition!

В ході виробництва SHABO Limited Edition Orange Wine процес бродіння відбувався для кожного сорту окремо упродовж 7-10 днів. Потім вино проходило витримку на меззі тривалістю у 5 місяців. Витримували його в справжніх грузинських квеврі під землею. 15 глиняних “амфор”, в яких відбувалася витримка, були придбані в Грузії, у сім’ї Кбілашвілі з села Вардісубані. Це квеврі з кахетинської глини з пагорбів Ціві Гомборі. У SHABO чекали на їх виготовлення близько двох років. Зараз ці величезні посудини об’ємом 1400 і 2000 літрів перебувають у Винному домі SHABO. У них витримують вина. Квеврі по саме горлечко закопані в землю – так відбувається процес витримки згідно зі старовинною кахетинською технологією.

Давайте ближче познайомимося із SHABO Limited Edition Orange Wine!

Стиль: сухе помаранчеве вино, створене за кахетинською технологією.

Колір: насичено-золотистий, бурштиновий.

Аромат: інтенсивний, в ньому відчуваються курага та інші сухофрукти, легкі ноти тютюну й тони чорного чаю, властиві Ркацителі. Шардоне також робить свій внесок в аромат цього вина, додаючи квіткові ноти.

Смак: округлий, потужний, з виразними, але дуже красивими танінами. Післясмак тривалий і приємний.

Загальне враження: виразне, добре збалансоване, незвичайне вино, яке запам’ятається.

Як подавати SHABO Limited Edition Orange Wine? Це вино провело досить тривалий час в контакті з мезгою. Для того, щоб оцінити його ароматику, сомельє рекомендують подавати його в класичних келихах для червоного вина, наприклад, бордоських, але в яких невеликий об’єм – до 600 мілілітрів. У таких бокалах прекрасно розкриється аромат, таніни в смаку будуть відчуватися більш м’якими.

Температура подачі – така ж, як для легких червоних або повнотілих білих вин: 12–14 ºC. В жодному разі не варто переохолоджувати SHABO Limited Edition Orange Wine та інші помаранчеві вина перед подачею: в цьому випадку вино “закриється”, і ви не зможете повністю насолодитися його ароматом і смаком.

З чим поєднувати SHABO Limited Edition Orange Wine в плані гастрономії? Експерти компанії SHABO пропонують кілька варіантів. Звісно ж, чудово підійдуть до цього вина страви грузинської кухні: це і м’ясо птиці – курча-табака, сациві, і випічка – хачапурі, шоті. Чудово поєднується SHABO Limited Edition Orange Wine з традиційними грузинськими сирами: імеретинським, сулугуні, тенілі, скиба.Маєте секретний рецепт страви, яка стає головною на усіх сімейних застіллях? Доберіть до неї вишукане вино від SHABO, що підкресліть її особливий смак. Обирайте вино за смаком в інтернет-магазині SHABO.

Експериментально встановлено, що SHABO Limited Edition Orange Wine – ідеальна пара для страв близькосхідної кухні. Це вино гармонійно “співпрацює” з такими спеціалітетами, як хумус і фалафель.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
15:41 03.05.2024
14:22 03.05.2024
13:04 03.05.2024
12:29 03.05.2024
11:41 03.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.913