|
Співробітники SHABO пройшли навчання у міжнародній винній школі
14:03 / 03.11.2021
ОДЕСА, 03 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO організувало для десяти своїх співробітників курс навчання у міжнародній винній школі WSET. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO. У повідомленні підприємства сказано: “Винна” освіта – невіддільна частина винної культури, яка активно розвивається в Україні. Її важливість оцінили у виноробній компанії SHABO: спеціально для команди тут організовали виїзний курс WSET від Ukrainian Wine & Spirits School. Десять співробітників компанії отримали дипломи винних експертів міжнародного зразка. Що це дало учасникам курсу? Тут варто сказати кілька слів про саму організацію. Wine & Spirit Education Trust (WSET) – найбільший міжнародний провайдер експертизи у сфері вин, міцних спиртних напоїв і саке. Диплом WSET – практично офіційний “пропуск” у світ Великого Вина. Школа WSET існує вже понад 50 років – можна сказати, що її репутація перевірена десятиліттями й тисячами випускників. Завдяки чотирьом поетапним рівням навчання, запропонованим через мережу провайдерів курсу в більш ніж 70 країнах і перекладеним багатьма іноземними мовами, кваліфікація WSET ідеально підходить як для професіоналів, так і для любителів вин і алкогольних напоїв. Суть освітньої програми, створеної WSET, в розробці універсального інструменту оцінки й класифікації вин, що дозволяє винним експертам у всьому світі говорити “однією мовою”. WSET пропонує універсальну систему опису вин (SAT – systematic approach to tasing) з чітко регламентованим набором термінів. Чому це важливо? Тому що, наприклад, якщо ви, описуючи аромат вина, скажете, що він дуже нагадує аромат пиріжків з повидлом, які пекла ваша бабуся, то вас навряд чи зрозуміє будь-яка інша людина, яка ніколи не куштувала саме ці пиріжки. Система оцінки WSET навчить вас описувати вина таким чином, щоб опис був максимально повним і об’ємним, і водночас – зрозумілим іншим експертам не тільки в Україні, а й за її межами. Курс WSET, який провели для співробітників SHABO засновниця Ukrainian Wine & Spirits School, що представляє WSET в Україні, Катерина Ющенко та голова Асоціації Сомельє України Іван Бачурін – прекрасний тімбілдинг і систематизація винної експертизи кожного з учасників команди тривалістю в три насичених дні. Теоретичні заняття з класифікації винних регіонів, сортів винограду і технології виробництва тихих та ігристих вин і міцних напоїв супроводжувалися дегустаціями кращих зразків, серед яких, звісно ж, були присутні вина SHABO. “Такий підхід до винної освіти, та й до будь-якої освіти в принципі, коли теорія супроводжується практикою, коли процеси, які проговорюються на лекції, візуально підкріплюються на провідній виноробні країни та органолептичним методом підтверджуються під час дегустації – це дуже крутий досвід“, – коментує Катерина Ющенко “Навчання колективу виноробної компанії – прекрасний приклад далекоглядності її керівника. Так формується справжня команда однодумців, всі по-справжньому “відкалібровані”, тобто однаково сприймають і оцінюють вино згідно SAT, вся система знань склалася в один пазл. Я вчергове переконалася, що WSET ідеально підходить для підвищення винної експертизи та залучення колективу в процес створення вина.” Згідно зі статистикою Ukrainian Wine & Spirits School щорічно курс WSET в Україні проходять близько 100 осіб. Переважна більшість з них – українці, проте також бувають студенти з інших країн: Грузія, Вірменія, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, ОАЕ, Білорусь, Сейшели, Мальдіви, Корея, Нідерланди, США. Аудиторія WSET – люди, що працюють у винній індустрії (представники HoReCa, торгових мереж і компаній-імпортерів, винороби, винні блогери, журналісти, персонал для круїзних суден, авіакомпаній) і, звичайно ж, вайнловери. “Чому ми вибрали саме WSET? По-перше, це – міжнародний сертифікат, який дає кваліфікацію, необхідну для участі в дегустаційних комісіях, конкурсах і так далі, – коментує Гіоргі Іукурідзе, СЕО і співвласник компанії SHABO. – По-друге, ми розуміємо, що у світі існує величезне різноманіття якісних вин, і для нас як для фахівців дуже важливо поглиблювати знання про винні регіони, специфіку різних сортів і технологій, і, звичайно ж, дегустувати ці вина – таку можливість нам дала добірка, професійно сформована командою WSET. По-третє, серед студентів курсу були наші співробітники з різних сфер – маркетинг, HoReCa, продаж, виробництво. Для нас цей курс став прекрасним тімбілдингом.” “Для мене, як для маркетолога, це нові важливі знання у винній сфері, підвищення експертності. Тепер я розумію, чим відрізняються вина з долини Рони від вин з долини Луари, впевнено розпізнаю петрольні ноти в ароматі витриманих рислінгів і розумію, що овочевий тон в каберне – ознака того, що це вино – швидше за все, з прохолодного регіону. У WSET я приходила за знаннями, а отримала набагато більше: це захоплюючий інтенсив в оточенні людей, закоханих у вино, тому мої нові знання корисні, приємні та заряджені позитивом“, – ділиться своїми враженнями про курс Ірина Латюк, бренд-менеджер винного напряму SHABO. |
Пошук:
Автор
Щодня українці стають жертвами шахраїв онлайн, втрачаючи особисті дані та кошти. Разом з Кіберполіцією ми пояснюємо, що таке скам, які схеми найпоширеніші та як захиститися від зловмисників в Інтернеті.
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок.
«Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
Останні новини:
11:53 22.11.2024
11:47 22.11.2024
10:49 22.11.2024
10:02 22.11.2024
09:54 22.11.2024
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.236 |