![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Напередодні новорічних свят в SHABO представили одну із своїх ігристих «візиток»
![]() 17:38 / 09.12.2021
ОДЕСА, 09 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO докладно розповідає про одну із своїх «візитних карток» — ігристе SHABO Grand Reserve екстра брют біле. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO. У повідомленні підприємства сказано: Пити брюти давно вже стало нормою в наших широтах, та й взагалі, брют – лідер загальносвітового споживання серед усіх категорій ігристих. Але, якщо вам хочеться “щось сухіше”, переходимо на новий рівень! Дегустуємо екстра брют. Спочатку ще раз – кілька слів про класифікацію ігристих вин за рівнем цукру. Візьмемо за основу класифікацію, прийняту у легендарній Шампані. Ключовим показником є вміст цукру в 1 л ігристого. Найсухіше ігристе – брют натюр (Brut Nature): від 0 до 2 г на 1 л. Такі ігристі називають також “брют зеро”, “нон-дозаж” або “зеро дозаж”. Сухо, зовсім сухо! Наступним пунктом йде екстра брют (Extra Brut): у цій категорії може міститись до 6 г цукру на 1 літр ігристого. У брюті (Brut), відповідно, від 6 до 12 г на 1 л (в Україні – до 15 г на 1 л). У чому особливості органолептики (ароматичних та смакових властивостей) екстра брюта? Давайте розберемося на прикладі білого ігристого SHABO Grand Reserve екстра брют. Стиль: це виняткове ігристе вино з лімітованої колекції SHABO Grand Reserveстворене за класичною технологією бродіння (шампанізації) у пляшці з подальшою довгою витримкою – від 3 років. Примітно, що вперше цю технологію було застосовано в Шабо ще в 19 столітті, за часів швейцарських переселенців. Для виробництва ігристих SHABO Grand Reserve відбираються лише видатні купажі базових вин, що пройшли бродіння та витримку на тонкому осаді упродовж 3-4 місяців у французьких та австрійських дубових барріках. Усього за сезон у SHABO виробляють не більше 3500 пляшок такого вина. Напевно, ви звернули увагу на напис cuvee на етикетці. Що він означає? У випадку з шампанським, наприклад, кюве – це дороге й престижне ігристе з найкращих регіонів Шампані. Першим шампанським, відзначеним надписом cuvee, було Dom Perignon. Наразі термін cuvee винороби різних країн, зокрема й України, використовують, щоб відзначити виняткові вина найвищої якості. Зовнішній вигляд: колір – яскраво-солом’яний, перляж (гра бульбашок у келиху) – тривалий та інтенсивний. Аромат: відчуваються ноти стиглого персика, зеленого яблука та білих квітів, які доповнюють елегантні тони витримки – вершкове масло, здоба. Смак: свіжий, округлий, гармонійний і збалансований, післясмак тривалий і приємний. У післясмаку відчуваються квіткові, фруктові та вершкові ноти, які присутні в ароматі цього ігристого. Загальне враження: елегантне, благородне, комплексне ігристе вино. Справжня класика. Подача: ігристі вина, створені за класичним методом, варто подавати охолодженими, але дещо менше, ніж ігристі, створені за методом Charmat (акратофорним). Рекомендуємо подавати SHABO Grand Reserve екстра брют за температури +9 С / + 10 С. Для подачі можете використовувати як класичний flute, так і келихи для ігристих більш “складної” форми, наприклад Performance Champagne Glass від Riedel. Сомельє та експерти також рекомендують дегустувати класичні ігристі з келихів для білих вин – чим “складніше” ігристе, тим повніше, цікавіше розкривається його ароматика саме в таких келихах.Досліджуйте нові горизонти винного світу разом з найкращими зразками українського виноробства. Обирайте вино за вашим смаком в інтернет-магазині SHABO. Гастрономічні поєднання: SHABO Grand Reserve екстра брют надзвичайно гастрономічне. Безумовно, ідеальними партнерами для цього ігристого будуть свіжі устриці, приправлені лимонним соком. Добре поєднується SHABO Grand Reserve екстра брют з лобстерами та іншими морепродуктами, а також – з морською рибою. Ну і, звісно ж, ідеальна пара для цього виняткового ігристого – чорна чи червона ікра. |
Пошук:
![]() ![]() ![]() Сергій Токарєв
На Всемирном экономическом форуме (WEF) был представлен отчет The Future of Jobs Report 2025, анализирующий будущее рынка труда. Хотя основной акцент в исследовании сделан на изменения в профессиях, наибольшие выводы из него должны сделать высшие учебные заведения — говорит в своей колонке для 24 канала Сергей Токарев, инвестор, сооснователь и партнер Roosh.
![]() ![]() ![]() В Одеській національній науковій бібліотеці з нагоди 154-ї річниці від дня народження Лесі Українки, у рамках проєкту «Лесиними стежками», до уваги користувачів представлено книжкову виставку «Море, море! Без краю просторе, Руху повне і разом спокою…»: Леся Українка і Одеса».
![]() Останні новини:
17:14 11.03.2025
![]() 16:43 11.03.2025
![]() 16:29 11.03.2025
![]() 15:47 11.03.2025
![]() 15:43 11.03.2025
![]() |
![]() Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 1.377 |