ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Напередодні новорічних свят в SHABO представили одну із своїх ігристих «візиток»
17:38 / 09.12.2021
Бизнес

ОДЕСА, 09 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO докладно розповідає про одну із своїх «візитних карток» — ігристе SHABO Grand Reserve екстра брют біле.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

У повідомленні підприємства сказано:

Пити брюти давно вже стало нормою в наших широтах, та й взагалі, брют – лідер загальносвітового споживання серед усіх категорій ігристих. Але, якщо вам хочеться “щось сухіше”, переходимо на новий рівень! Дегустуємо екстра брют.

Спочатку ще раз – кілька слів про класифікацію ігристих вин за рівнем цукру. Візьмемо за основу класифікацію, прийняту у легендарній Шампані. Ключовим показником є вміст цукру в 1 л ігристого. Найсухіше ігристе – брют натюр (Brut Nature): від 0 до 2 г на 1 л. Такі ігристі називають також “брют зеро”, “нон-дозаж” або “зеро дозаж”. Сухо, зовсім сухо! Наступним пунктом йде екстра брют (Extra Brut): у цій категорії може міститись до 6 г цукру на 1 літр ігристого. У брюті (Brut), відповідно, від 6 до 12 г на 1 л (в Україні – до 15 г на 1 л).

У чому особливості органолептики (ароматичних та смакових властивостей) екстра брюта? Давайте розберемося на прикладі білого ігристого SHABO Grand Reserve екстра брют.

Стиль: це виняткове ігристе вино з лімітованої колекції SHABO Grand Reserveстворене за класичною технологією бродіння (шампанізації) у пляшці з подальшою довгою витримкою – від 3 років. Примітно, що вперше цю технологію було застосовано в Шабо ще в 19 столітті, за часів швейцарських переселенців. Для виробництва ігристих SHABO Grand Reserve відбираються лише видатні купажі базових вин, що пройшли бродіння та витримку на тонкому осаді упродовж 3-4 місяців у французьких та австрійських дубових барріках. Усього за сезон у SHABO виробляють не більше 3500 пляшок такого вина.

Напевно, ви звернули увагу на напис cuvee на етикетці. Що він означає? У випадку з шампанським, наприклад, кюве – це дороге й престижне ігристе з найкращих регіонів Шампані. Першим шампанським, відзначеним надписом cuvee, було Dom Perignon. Наразі термін cuvee винороби різних країн, зокрема й України, використовують, щоб відзначити виняткові вина найвищої якості.

Зовнішній вигляд: колір – яскраво-солом’яний, перляж (гра бульбашок у келиху) – тривалий та інтенсивний.

Аромат: відчуваються ноти стиглого персика, зеленого яблука та білих квітів, які доповнюють елегантні тони витримки – вершкове масло, здоба.

Смак: свіжий, округлий, гармонійний і збалансований, післясмак тривалий і приємний. У післясмаку відчуваються квіткові, фруктові та вершкові ноти, які присутні в ароматі цього ігристого.

Загальне враження: елегантне, благородне, комплексне ігристе вино. Справжня класика.

Подача: ігристі вина, створені за класичним методом, варто подавати охолодженими, але дещо менше, ніж ігристі, створені за методом Charmat (акратофорним). Рекомендуємо подавати SHABO Grand Reserve екстра брют за температури +9 С / + 10 С. Для подачі можете використовувати як класичний flute, так і келихи для ігристих більш “складної” форми, наприклад Performance Champagne Glass від Riedel. Сомельє та експерти також рекомендують дегустувати класичні ігристі з келихів для білих вин – чим “складніше” ігристе, тим повніше, цікавіше розкривається його ароматика саме в таких келихах.Досліджуйте нові горизонти винного світу разом з найкращими зразками українського виноробства. Обирайте вино за вашим смаком в інтернет-магазині SHABO.

Гастрономічні поєднання: SHABO Grand Reserve екстра брют надзвичайно гастрономічне. Безумовно, ідеальними партнерами для цього ігристого будуть свіжі устриці, приправлені лимонним соком.

Добре поєднується SHABO Grand Reserve екстра брют з лобстерами та іншими морепродуктами, а також – з морською рибою. Ну і, звісно ж, ідеальна пара для цього виняткового ігристого – чорна чи червона ікра.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
15:15 05.05.2024
13:50 05.05.2024
11:28 05.05.2024
11:24 05.05.2024
11:23 05.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.904