|
Напередодні новорічних свят в SHABO представили одну із своїх ігристих «візиток»
17:38 / 09.12.2021
ОДЕСА, 09 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO докладно розповідає про одну із своїх «візитних карток» — ігристе SHABO Grand Reserve екстра брют біле. Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO. У повідомленні підприємства сказано: Пити брюти давно вже стало нормою в наших широтах, та й взагалі, брют – лідер загальносвітового споживання серед усіх категорій ігристих. Але, якщо вам хочеться “щось сухіше”, переходимо на новий рівень! Дегустуємо екстра брют. Спочатку ще раз – кілька слів про класифікацію ігристих вин за рівнем цукру. Візьмемо за основу класифікацію, прийняту у легендарній Шампані. Ключовим показником є вміст цукру в 1 л ігристого. Найсухіше ігристе – брют натюр (Brut Nature): від 0 до 2 г на 1 л. Такі ігристі називають також “брют зеро”, “нон-дозаж” або “зеро дозаж”. Сухо, зовсім сухо! Наступним пунктом йде екстра брют (Extra Brut): у цій категорії може міститись до 6 г цукру на 1 літр ігристого. У брюті (Brut), відповідно, від 6 до 12 г на 1 л (в Україні – до 15 г на 1 л). У чому особливості органолептики (ароматичних та смакових властивостей) екстра брюта? Давайте розберемося на прикладі білого ігристого SHABO Grand Reserve екстра брют. Стиль: це виняткове ігристе вино з лімітованої колекції SHABO Grand Reserveстворене за класичною технологією бродіння (шампанізації) у пляшці з подальшою довгою витримкою – від 3 років. Примітно, що вперше цю технологію було застосовано в Шабо ще в 19 столітті, за часів швейцарських переселенців. Для виробництва ігристих SHABO Grand Reserve відбираються лише видатні купажі базових вин, що пройшли бродіння та витримку на тонкому осаді упродовж 3-4 місяців у французьких та австрійських дубових барріках. Усього за сезон у SHABO виробляють не більше 3500 пляшок такого вина. Напевно, ви звернули увагу на напис cuvee на етикетці. Що він означає? У випадку з шампанським, наприклад, кюве – це дороге й престижне ігристе з найкращих регіонів Шампані. Першим шампанським, відзначеним надписом cuvee, було Dom Perignon. Наразі термін cuvee винороби різних країн, зокрема й України, використовують, щоб відзначити виняткові вина найвищої якості. Зовнішній вигляд: колір – яскраво-солом’яний, перляж (гра бульбашок у келиху) – тривалий та інтенсивний. Аромат: відчуваються ноти стиглого персика, зеленого яблука та білих квітів, які доповнюють елегантні тони витримки – вершкове масло, здоба. Смак: свіжий, округлий, гармонійний і збалансований, післясмак тривалий і приємний. У післясмаку відчуваються квіткові, фруктові та вершкові ноти, які присутні в ароматі цього ігристого. Загальне враження: елегантне, благородне, комплексне ігристе вино. Справжня класика. Подача: ігристі вина, створені за класичним методом, варто подавати охолодженими, але дещо менше, ніж ігристі, створені за методом Charmat (акратофорним). Рекомендуємо подавати SHABO Grand Reserve екстра брют за температури +9 С / + 10 С. Для подачі можете використовувати як класичний flute, так і келихи для ігристих більш “складної” форми, наприклад Performance Champagne Glass від Riedel. Сомельє та експерти також рекомендують дегустувати класичні ігристі з келихів для білих вин – чим “складніше” ігристе, тим повніше, цікавіше розкривається його ароматика саме в таких келихах.Досліджуйте нові горизонти винного світу разом з найкращими зразками українського виноробства. Обирайте вино за вашим смаком в інтернет-магазині SHABO. Гастрономічні поєднання: SHABO Grand Reserve екстра брют надзвичайно гастрономічне. Безумовно, ідеальними партнерами для цього ігристого будуть свіжі устриці, приправлені лимонним соком. Добре поєднується SHABO Grand Reserve екстра брют з лобстерами та іншими морепродуктами, а також – з морською рибою. Ну і, звісно ж, ідеальна пара для цього виняткового ігристого – чорна чи червона ікра. |
Пошук:
Автор
Щодня українці стають жертвами шахраїв онлайн, втрачаючи особисті дані та кошти. Разом з Кіберполіцією ми пояснюємо, що таке скам, які схеми найпоширеніші та як захиститися від зловмисників в Інтернеті.
24 листопада о 18.00 у філармонії подарує всім найвеселіший стендап-концерт, дві години нестримного сміху, море імпровізації і сотні усмішок.
«Беріть своїх друзів, близьких і всі приходьте! Бо буде фосо! — у фірмовому закарпатському стилі запрошує Лєра Мандзюк. — Се буде самий чесний стендап із усіх, які я писала і самий смішний з усіх, які ви чули. Нема гарантії, що він буде в ютубі. Тож ваше завдання: купити квитки, покликати друзів, взяти гарний настрій і прийти. Буду рада вас бачити!»
Останні новини:
11:53 22.11.2024
11:47 22.11.2024
10:49 22.11.2024
10:02 22.11.2024
09:54 22.11.2024
|
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.972 |