ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В ОНУ имени И.И.Мечникова прошел семинар для гарантов образовательных программ
14:24 / 23.09.2020
Образование

ОДЕССА, 23 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Руководство Одесского национального университета имени И.И. Мечникова при участии экспертов Национального агентства качества образования провело семинар для гарантов образовательных программ.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе ОНУ имени И.И.Мечникова.

В сообщении вуза сказано:

Відбувся семінар для гарантів освітніх програм ОНУ імені І.І. Мечникова

Семінар для гарантів освітніх програм ОНУ імені І.І. Мечникова відбувся за участі експертів Національного агентства забезпечення якості освіти.

У вітальному слові від імені ректора університету професора І.М. Коваля проректор з науково-педагогічної роботи, голова Науково-методичної ради професор В.М. Хмарський зазначив, що семінар є продовженням низки заходів для підготовки до акредитації освітніх програм.

У 2020-2021 н.р. заплановано акредитацію 20 освітніх програм, серед яких 4 ОП другого (магістерського) рівня підготовки у першому семестрі, а саме: «Мікробіологія і вірусологія» (спеціальність 091 Біологія); «Туризм» (спеціальність 242 Туризм); «Інформаційні технології» (спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія); «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)» (спеціальність 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).

Активну участь при проведенні подібних заходів беруть члени галузевих експертних рад Національного агентства забезпечення якості освіти. Питанню підготовки звіту про самооцінювання освітньої програми були присвячені доповіді професора В.В. Яворської і доцента А.В. Ямборко. Професор О.В. Сминтина планує проведення спеціального вебінару з цього питання для гарантів ОП університету.

Приклади висвітлення досвіду реалізації освітніх програм при підготовці звіту про самооцінювання були проаналізовані у виступах експертів Національного агентства, які брали участь у акредитаційних експертизах за період квітень-серпень 2020 р.: професора І.М. Нєнно, доцента М.К. Кременчуцької, здобувачів освіти третього (освітньо-наукового) рівня О. Бойко та В. Герасименко. Доповідачі поділились позитивними практиками проведення планових зустрічей (з адміністрацією, викладачами, здобувачами вищої освіти) як частини програми акредитаційних експертиз.

Актуальним проблемам підготовки до акредитації освітніх програм був присвячений виступ керівника Центру забезпечення якості освіти І.П. Аннєнкової. Вона висвітлила питання опитування здобувачів вищої освіти, змін і пояснень щодо процедури акредитації, які надало Національне агентство під час попередніх семінарів для експертів, прийняття нових стандартів вищої освіти.

У підсумковому слові проректор з науково-педагогічної роботи, голова НМР професор В.М. Хмарський подякував учасникам семінару за активну участь і висловив побажання мобілізації колективних зусиль для успішного проходження акредитацій освітніх програм.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.858