ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одессе состоялся семинар-практикум для краеведов
17:01 / 24.09.2020
Образование

ОДЕССА, 24 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В Одессе состоялся областной семинар-практикум учителей истории, географии, руководителей кружков краеведческого профиля «Краеведение как средство формирования гражданского мышления и жизненных компетентностей у учащейся молодежи».

Об этом, как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», сообщается на Фейсбук-странице Южного межрегионального отдела Украинского института национальной памяти.

В сообщении УИНП:ЮГ сказано:

У Одесі відбувся Обласний семінар-практикум вчителів історії, географії, керівників гуртків краєзнавчого профілю

22-23 вересня 2020 року за ініціативи Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти та виховання, Південного міжрегіонального відділу УІНП та ОНУ імені І.І. Мечникова відбувся Обласний семінар-практикум вчителів історії, географії, керівників гуртків краєзнавчого профілю «Краєзнавство як засіб формування громадянського мислення та життєвих компетентностей в учнівської молоді».

Семінар відбувся у онлайн-форматі в рамках заходу “Український південь” з метою розвінчування імперських та радянських міфів на Півдні України, це уже третій семінар в серії подібних заходів. У якості лекторів у семінарі-практикумі взяли участь професори, історики, краєзнавці, географи та експерти з туризму.

Начальник Південного відділу УІНП Сергій Гуцалюк виступив з доповіддю “Одещина в роки української революції 1917-1921 років”. Також порекомендував учасникам семінару корисні інформаційні матеріали УІНП, відеоролики з історії Півдня України та історії Одеси зокрема. Усього у семінарі-практикумі взяли участь 44 учасники.

“Ми живемо в період глобальних суспільних змін, глибокого осмислення життя та його сенсу, ми живемо в період війни. Сучасне українське суспільство потребує соціально зрілих, ініціативних молодих людей, орієнтованих на позитивну самореалізацію у всіх сферах життєдіяльності суспільства, здатних не просто адаптуватися до навколишнього світу, а творчо його трансформувати, змінювати. І тому сьогодні формування громадянського мислення, зокрема патріотизму як його складової, є потребою держави, потребою суспільства, потребою особистості.” — зауважив на початку свого виступу Сергій Гуцалюк.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
15:08 20.04.2024
11:27 20.04.2024
11:25 20.04.2024
11:23 20.04.2024
11:00 20.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.877