ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одесская область готовится к серьезному наводнению
17:13 / 26.06.2020
Чрезвычайные ситуации

ОДЕССА, 26 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Состоялось срочное совещание под председательством руководителя Одесской областной государственной администрации Максима Куцого, в котором приняли участие представители ГСЧС, Национальной полиции и пограничники.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении ОГА сказано:

В Одеському регіоні очікується насування великої кількості води з Західної України. Наразі Бессарабія та північ області вже потерпають від негоди.

Про це стало відомо на терміновій нараді під головуванням керівника Одеської облдержадміністрації Максима Куцого, представниками ДСНС, Національної поліції та прикордонниками.

«Велика кількість води насувається з Західної України в наш регіон та ми вже готуємося до зустрічі з природним лихом. Мобілізували керівників Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяківської та Яськівської ОТГ – саме вони можуть бути уражені негодою в першу чергу, а тому вже зараз працюємо, щоб вжити всіх необхідних заходів безпеки та обмежити доступ людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць», — зазначив Максим Куций.

У зв’язку з загрозливою ситуацією на засіданні комісії ТЕБ та НС вирішено:

1. Для подолання можливих наслідків повені Біляївська РДА, Маякська та Яськівська ОТГ зобов’язуються оповістити населення про загрозу паводку та вжити заходів щодо обмеження доступу до місць масового відпочинку і риболовлі. Також мають бути проведені роботи з укріплення дамби в районі с. Яськи.

2. Служба автомобільних доріг забезпечить пропуск можливої паводкової хвилі на ділянці автодороги Маяки-Паланка. На ділянці автодороги Одеса-Рені будуть посилені найбільш небезпечні ділянки узбіч. В разі затоплення буде організовано об’їзний шлях через населенні пункти смт Овідіополь, с. Роксолани, курортну зону Кароліно-Бугаз-Затока, м. Білгород-Дністровський та єдиний комбінований автомобільно-залізничний міст у смт Затока.

3. «Одесаобленерго» зобов’язується забезпечити сталу роботу високовольтних ліній електропередачі під час підтоплення територій, а також оперативно реагувати на можливі перепади напруги.

4. Національна поліція встановить по 2 стаціонарні пости з метою недопущення відпочиваючих на території можливих паводків.

5. ДСНС України в Одеській області забезпечить координацію залучених до ліквідації паводку сил та засобів. Проведе аварійно-рятувальні та інших невідкладних робіт в зоні паводку у разі необхідності.

Окрім того, спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю в посиленому режимі проводять моніторинг і контроль за обстановкою на водних об'єктах.

Також керівник Одеської ОДА підкреслив, що у ці вихідні мешканцям Одещини та туристам краще пропустити відпочинок на річці чи лимані. Це може бути смертельно небезпечно.

Попередьте близьких, які живуть у можливих районах підтоплення, та бережіть себе.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
20:13 18.04.2024
18:56 18.04.2024
16:39 18.04.2024
15:11 18.04.2024
14:20 18.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.883