ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава МОЗ: в Украине опять больше нововыявленных зараженных COVID-19, чем выздоровевших
13:53 / 28.05.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 28 МАЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Минздрава рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерам по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪ В Україні за минулу добу зафіксовано 477 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 32 у дітей та 104 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 141 особу. За добу 444 особи одужали, 11 осіб померли.

▪ За останню добу проведено 10298 тестувань методом ПЛР.

▪ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Рівненській (74), Львівській (70), Чернівецькій (57) областях та в місті Києві (54).

▪ МОЗ до кінця червня завершить розробку і передасть на розгляд уряду Національну стратегію з профілактики, діагностики та лікування орфанних захворювань. До підготовки стратегії буде залучено пацієнтські організації. Документ передбачатиме: впровадження реєстру громадян, які страждають на орфанні захворювання, забезпечення доступу до профілактики, лікування, діагностики та реабілітації таких хворих, розробку нормативно-правових актів та адаптацію законодавства до потреб надання допомоги хворим, збір статистичної інформації щодо частоти та спектру хвороб, впровадження ефективних методів ранньої діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів, забезпечення доступу до лікування.

▪ МОЗ залучатиме пацієнтські організації до визначення переліку ліків, необхідних для лікування пацієнтів з рідкісними (орфанними) захворюваннями. У групу визначення таких ліків також увійдуть провідні спеціалісти.

▪ На доручення президента України Мінрегіонрозвитку розробляє механізм страхування медиків, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

▪ В переліку лікарень, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію, немає медзакладів, які підпорядковуються Державному управлінню справами.

▪ У відповідь на звернення Харківської обласної інфекційної лікарні про критичну ситуацію в закладі із забезпеченням ліками, МОЗ створило спеціальну комісію, яка провела відповідну перевірку. Найближчим часом комісія має надати звіт щодо ситуації в цій лікарні.

▪ МОЗ розглядає питання створення епідеміологічної служби в складі міністерства. Її виділення в окремий орган центральної виконавчої влади не розглядається.

▪ МОЗ розробило концепцію наповнення державного резерву медичними засобами. Передбачається, що запаси ліків та ЗІЗ будуть розміщено безпосередньо у лікарнях. На сьогодні зроблено попередні розрахунки щодо обсягів державного резерву та вартості його створення.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.904