ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Замглавы МОЗ: из-за COVID-19 заполняется все больше больничных коек, идет подготовка больниц «второй волны»
17:23 / 24.06.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 24 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Заместитель министра здравоохранения, главный государственный санитарный врач Украины Виктор Ляшко рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

Результати брифінгу заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Виктор Ляшко за 24 червня:

▪️ Віктор Ляшко звернув увагу на тенденцію до зростання кількості хворих на COVID-19: із 23 000 ліжок, виділених у лікарнях для першої хвилі коронавірусної епідемії, зайнято 3895 ліжок, з них у відділеннях інтенсивної терапії – 350 ліжок. Всього підключені до апаратів ШВЛ 82 пацієнти в лікарнях першої хвилі.

▪️ Нині ведеться активна підготовка лікарень другої хвилі для надання медичної допомоги. Вже підготовлено 11 576 ліжок, які можуть приймати хворих на коронавірусну інфекцію.

▪️ Водночас в деяких областях існують певні проблеми з організацією маршрутів довезення пацієнтів у медичні заклади, визначені як ті, що працюють з коронавірусними хворими. Тому найближчим часом МОЗ та НЗСУ спільно з регіональним представництвом буде відпрацьовувати та організовувати маршрути довезення, включення в таку систему нових лікарень, які ще не були залучені до лікування коронавірусної хвороби. Першою такою областю стане Закарпатська, яка вже вичерпала ліжковий ресурс (має значну заповненість ліжок у лікарнях першої хвилі та значну кількість госпіталізованих у лікарні другої хвилі). Також МОЗ тримає на контролі надходження від НЗСУ передбачених законом коштів для надбавок медикам.

▪️ 25 червня в Україні відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Уряд, департаменти освіти, головні санітарні лікарі областей, директори шкіл і вчителі зробили все можливе, аби забезпечити проведення ЗНО на території України. Головний державний санітарний лікар закликає учнів та батьків дотримуватись карантинних заходів, обмежити 24 червня мобільність, не відвідувати місць масового скупчення людей, мити руки та обробляти їх антисептиком, надівати маску в громадських закладах у разі крайньої потреби їх відвідування.

▪️ 25 червня в кожній школі, яка є пунктом зовнішніх незалежних тестувань, буде організовано чіткі маршрути заходу учнів до аудиторій, розроблені певні графіки приходу. Перед входом у школу будуть проводитися термоскринінг та опитування щодо стану здоров’я. У шкільних аудиторіях буде розміщено не більше 15 осіб, дистанція між ними має бути не менша за 1,2 м. Всі школи забезпечені антисептиками, милом, паперовими рушниками задля максимального дотримання протиепідемічних правил заради збереження здоров’я учнів. Крім того, на вході до школи всім учням буде видано захисні маски. Також організовано медичне чергування біля шкіл.

▪️ Було перевірено школи у Києві, Київській та Житомирській областях. Готовність шкіл підтверджена.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
00:22 24.04.2024
20:13 23.04.2024
19:41 23.04.2024
18:52 23.04.2024
17:17 23.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.000