ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одещину відвідав міністр оборони Швеції
09:05 / 13.12.2022

ОДЕСА, 13 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Глава оборонного відомства Швеції під час візиту до Одеської області повідомив по подальші плани підтримки України офіційним Стокгольмом.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з Міністром оборони Швеції Полом Йонсоном, який приїхав із візитом до України.

«Я бачу наскільки стійким є український народ. Перш за все, хочу щиро подякувати Збройним Силам України, які боряться не тільки за свободу і незалежність України, але й всієї Європи. Це дуже важливо для нас. Саме тому Швеція підтримує не лише Україну, а й інвестує у загальну безпеку» — сказав Пол Йонсон.

Також глава оборонного відомства Швеції повідомив по подальші плани підтримки нашої країни офіційним Стокгольмом. Зокрема, сказав Максиму Марченку, що декілька тижнів тому уряд та парламент Швеції ухвалили дев’ятий пакет допомоги України з боку Швеції, який у половину більший за попередній.

«В цьому пакеті ми надаємо нові системи ППО та амуніції, є пункт, пов’язаний з зимою. Ми розширюємо підтримку України, на фоні посилення ескалації з боку росії. Також нагадую, що наступного року Швеція буде головувати у Раді Європи. І для нас буде дуже важливим завданням захищати інтереси України в Європі. Запевняю — Україна є пріоритетом для Швеції», – зазначив Міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Окремо сторони обговорили інтенсифікацію «Шляхів солідарності», що і надалі будуть важливими коридорами для українського сільськогосподарського експорту, а також для експорту й імпорту інших товарів.

В свою чергу Максим Марченко, подякував Уряду Швеції за підтримку нашої країни і в рамках візиту до Одеського морського торговельного порту, розповів про діяльність морських портів в рамках участі в «Зерновій Ініціативі».

У цьому контексті розмови, Начальник Одеської ОВА зазначив, що на майбутнє важливими є не лише розширення об'єму експортованих зернових, а й розширення номенклатури вантажів, що йтимуть з портів «Великої Одеси». Також керівник області наголосив на необхідності збільшення і кількості портів, що працюватимуть в рамках «Зернової ініціативи», зокрема включення до цього списку Миколаївського морського порту та порту «Ольвія».


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
21:44 27.04.2024
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.896