ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА и его уволенный заместитель обменялись обвинениями в соцсети
10:51 / 13.05.2020
Власти

ОДЕССА, 13 МАЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Максим Куций в своем посте обвинил своего уже бывшего заместителя в бездеятельности, а Виталий Свичинский объяснил свое увольнение политическими мотивами и «неудобными вопросами», которые он задавал.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-страницах Максима Куцого и Виталия Свичинского.

Официального сообщения об кадровых перестановках в Одесской ОГА до сих пор нет, но в своем посте Глава Одесской ОГА написал:

«За свою діяльність, а точніше бездіяльність — необхідно нести персональну відповідальність.

Ще в минулу п’ятницю прийняв рішення щодо звільнення заступника Віталія Свічинського, який відповідав за соціальний та медичний напрямок й не впорався з поставленими задачами.

Останньою краплею стали затримки із доплатами медикам «швидкої». Держслужбовець знав про це, але не вчинив достатніх дій, аби вирішити проблему. Працівникам нашого департаменту фінансів довелося два дні вручну проводити виплати працівникам Одеського обласного центру екстреної допомоги.

Минулого тижня я попереджав про персональну відповідальність за затримки доплат та недбале ставлення до роботи. В п’ятницю рішення було прийнято, але пан Свічинський попросив відтермінувати до вівторка, аби він отримав всі розрахунки.

Ви знаєте, що я не прихильник скандалів, тому дав йому звільнитися без принижень та ганьби. Але тут, ймовірно, спрацював «передвиборчий фактор» — намагання протистояти державним структурам, роботу яких сам не зміг виконувати.

Щодо поставок автобусів для учнів нашого краю — тендер обов’язково відбудеться!

Як сказав Президент Володимир Зеленський, з тими, хто не хоче працювати оперативно та скоординовано — нам не по дорозі».

В ответ Виталий Свичинский также в Фейсбуке написал следующее:

«З подивом прочитав пост голови ОДА Максим Куций, про те, що мене звільнили через те, що я не виконував свої посадові обов‘язки.

Цікаво. Мабуть є відповідні документи про дисциплінарне провадження, службове розслідування та відповідне стягнення? Продемонструйте таке, пане голове!)

Ще раз повторю: процедурну заяву я написав 11 жовтня 2019 року, відповідно до статті 10 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації».

Сама стаття. «Перші заступники та заступники голів місцевих державних адміністрацій заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеним головам місцевих державних адміністрацій у день їх призначення».

Мене не було звільнено тоді. Я працював ці кілька місяців. Працював попри опір і супротив. А коли почав ставити незручні питання, виникла «версія» про те, що я «не справлявся з роботою» 🙂

Невже так важко не маніпулювати, а сказати правду? Таку, яку ви мені казали декілька тижнів тому — що Вам поставлене завдання «зверху» прибрати всіх «порошенківських».

Сподіваюсь, хоч це Ви не спростуєте.

Нижче додаю офіційні документальні докази моїх слів».

К своему посту https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3051692004912923&id=100002164617151 Свичинский приложил фотографии документов, свидетельствующих о том, что увольнение произошло на основании его прошлогоднего заявления об отставке. А чуть ранее он поднял в Фейсбуке тему тендера об закупке автобусов, которая также «промелькнула» в посте председателя ОГА об увольнении заместителя:

«Сьогодні, 12 травня, в Одеській області було скасовано тендери на закупівлю 24 шкільних автобусів для підвозу дітей нашого регіону.

Це було зроблено за усним дорученням керівника ОДА, Максим Куций.

Чому? Незрозуміло.

Але точно можу сказати, що торги були проведені на майданчику Prozorro у повній відповідності до законодавства.

І це в той час, коли регіон опинився на межі фінансової прірви — ми прогнозовано недоотримаємо близько 1 млрд. гривень до зведеного бюджету області.

Мої пропозиції, а, фактично, моя робота, сприймаються ворожо. І у мене є лише здогадки, чому?

Можливо, тому, що я працював на різних посадах і при різних керівниках ОДА та чітко асоціююсь з проукраїнськими силами, яким зараз немає місця в системі координат «демократичної» влади?

Ще в жовтні минулого року я написав заяву про звільнення з займаної посади. Весь цей час вона не була задовільнена.

Але я вважав за необхідне продовжувати працювати, враховуючи ситуацію, в який ми опинились.

Більше я не бачу підстав знаходитись в цій команді. Та і не маю бажання на це.

Тому що згортати демократичні процеси і займатися різним непотрібом замість того, щоб опікуватися якістю життя людей на Одещині — не для мене.

Після закінчення жорстких обмежень по карантину, голові ОДА Максим Куций, сподіваюсь, вистачить сміливості задовільнити мою заяву про звільнення».


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
00:28 29.03.2024
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.892