ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Володимир Зеленський: має стати обов’язково спільним завданням, щоб екологічних катастроф більше не було у нашій Європі
00:44 / 30.03.2024

ОДЕСА, 30 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського від 29 березня 2024 року.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Офіс Президента України».

У своєму зверненні Володимир Зеленський сказав:

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні Ставку – багато в чому саме за наслідками російських ударів минулої ночі та цими тижнями. Основна мішень для ворога зараз у ракетному терорі – це енергетика, різні частини нашої енергосистеми. Продумані підлі російські удари, зокрема по гідроенергетиці.

Обговорили на Ставці всі аспекти захисту об’єктів, відповідної роботи як в Україні, так і з партнерами. Це має значення не лише для нашої держави, а й для сусідів, і для континенту загалом. Були удари по Дністровській станції, по Канівській станції, і це очевидно свідчить, що Росія хоче повторення такої катастрофи, яку вони влаштували на Каховській станції. Має стати обов’язково спільним завданням – не тільки українським, – щоб таких екологічних катастроф більше не було у нашій Європі. Крім України, під прямою загрозою – Молдова.

Я вдячний усім партнерам, які допомагають нам боротися за ППО, за відповідне постачання. І це надзвичайно важливо. І на дипломатичному фронті ми багато сил витрачаємо не просто на протидію російським впливам, але й на те, щоб переконувати партнерів збільшувати постачання систем ППО і ракет до них.

Звичайно, багато роботи в різних регіонах і щодо фізичного захисту об’єктів енергетики. Були доповіді сьогодні й представників енергокомпаній, і урядовців.

Друге питання на Ставці – це постачання зброї та снарядів для фронту, для наших дій зараз і найближчими місяцями. Чітко розуміємо, до чого готується Росія. Вони хворі війною – самі не зупиняться. І ми робимо все, щоб була можливість достатньої протидії.

Сьогодні ж представив нового секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Литвиненка. Одним із його пріоритетних завдань зараз є більше координації, більше якісних проєктів рішень – усього того, що посилить нашу державу в сенсі захисту від російських амбіцій та, власне, нашої здатності загасити ворожі амбіції.

Олексій Данілов продовжить роботу на дипломатичному напрямі, а конкретніше – я погодив його кандидатуру як нового Посла нашої держави в Республіці Молдова. Він говорив мені саме про таке бачення своєї подальшої роботи на Україну. Для нас Молдова є надзвичайно вагомою державою – і з погляду безпекових викликів у регіоні, і з погляду нашої двосторонньої взаємодії.

І ще дещо.

Сьогодні дуже швидко зібрала необхідні голоси петиція щодо тематики казино – онлайн-платформ гральних. Про те, як це поширено і як це впливає на частину суспільства. Я доручив голові Служби безпеки України, Держспецзвʼязку, Мінцифри та секретарю РНБО зібрати мені всю аналітику із цього питання і наступного тижня запропонувати рішення.

І останнє.

Сьогоднішній день почався рано – вночі, через російські ракетні удари. Я був на постійному зв’язку з командувачем Повітряних сил Олещуком і з Головкомом Сирським. Детальні доповіді. Детальні будуть і відповіді ворогу.

Слава нашому міцному народу!

Слава Україні!


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:10 28.04.2024
20:08 28.04.2024
12:20 28.04.2024
12:18 28.04.2024
12:16 28.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.104