ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В одесском парке Шевченко возобновил работу фонтан «Ваза большая»
10:41 / 12.09.2019
Общество

ОДЕССА, 12 СЕНТЯБРЯ 2019 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В одесском парке им. Т.Г. Шевченко коммунальщики возобновили работу фонтана «Ваза большая», который 9 сентября был поврежден вандалами.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в департаменте информации Одесского горсовета.

Коммунальное предприятие «Сервисный центр» установило 12 форсунок на фонтане «Ваза большая», расположенном в парке Шевченко.

В начале недели из этого фонтана «Ваза большая» неизвестные вандалы выкрутили 12 форсунок. В результате их действий фонтан не работал в течение двух дней. Предприятие специально закупило новые форсунки взамен украденных, после его фонтан вновь запустили в работу.

В связи с этим мэрия выступила со следующим заявлением:

В последнее время в Одессе участились случаи вандализма в отношении не только фонтанов, но и зеленых насаждений, лифтов, памятников и т.д.

В связи с этим одесская мэрия в очередной раз напоминает о необходимости бережного отношения к имуществу территориальной громады Одессы. Вследствие проявления случаев вандализма фонтаны нередко прекращают свою работу на время проведения необходимого ремонта.

Кроме того, следует соблюдать правила безопасности и избегать контакта с водой из чаш фонтанов, поскольку вода в фонтанах обрабатывается специальными реагентами для предотвращения цветения.

Обо всех замеченных случаях вандализма просьба сообщать в полицию по телефону 102.

*****

Відповідальність за пошкодження комунального майна.

Кримінальний кодекс України

Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна

1. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, — карається штрафом до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 296. Хуліганство

1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, — карається штрафом від п'ятисот (8500 грн.) до тисячі (17000 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

2. Ті самі дії, вчинені групою осіб, — караються обмеженням волі строком до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
15:11 18.04.2024
14:20 18.04.2024
14:09 18.04.2024
13:04 18.04.2024
12:55 18.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.901