ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Одеську ОДА передано книгу пам’яті добровольців – захисників України
09:54 / 22.10.2021
Общество

ОДЕСА, 22 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з начальником Одеського відділу Міністерства у справах ветеранів Миколою Сторожуком.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

У повідомленні облдержадміністрації сказано:

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, передала копії Книг пам’яті добровольців-захисників представникам територіальних відділі Міністерства у справах ветеранів.

«Цю книгу ми передаємо з метою того, щоб ви, як представники територіальних органів міністерства, вручили її керівникам обласних державних адміністрацій, а обласні державні адміністрації знайшли місце для того, щоб люди публічно могли ознайомлюватися з цією книгою, щоб вона була розташована там, де відбуваються заходи з ушанування пам’яті наших захисників», – сказала Лапутіна.

В Книгу пам’яті занесені 78 прізвищ добровольців, що загинули в період з 2014 по 2021 роки. Ця книга була зроблена у Міністерстві у справах ветеранів разом з волонтерами і всіма тими, хто допомагав армії у цей період. Це перше видання, де зібрані усі імена добровольців-захисників України. Міністр додала, що поки що не всіх добровольців включено до книги, триває збирання матеріалів про інших.

Сьогодні начальник відділу Одеської області Міністерства у справах ветеранів Микола Сторожук передав Книгу пам’яті голові Одеської обласної державної адміністрації Сергію Гриневецькому. Відтак і на Одещині є Книга пам’яті з іменами полеглих Героїв.

«Я схиляю голову перед пам’яттю захисників і захисниць, які віддали своє життя за територіальну цілісність України та наше мирне майбутнє. Вічна їм слава! І низький уклін батькам та матерям, які виховали справжніх героїв!» – сказав Сергій Гриневецький.

Довідково:

У березні 2021 року Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна презентувала Книгу пам’яті добровольців-захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Захід відбувся у меморіальному комплексі «Зала пам’яті» на території Міністерства оборони України. Наказ Мінветеранів «Про Книгу пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» було видано у вересні 2020 року.

Концепція та структура Книги пам’яті добровольців-захисників України були узгоджені із представниками громадськості, добровольчих формувань, Головним штабом Української добровольчої армії, Добровольчим Українським Корпусом “Правий сектор”, Добровольчим батальйоном ОУН, Міністерством оборони України та Громадською радою при Мінветеранів.

З 11 грудня 2020 року по 5 березня 2021 року відбулася низка засідань Комісії Міністерства у справах ветеранів України з питань внесення інформації до Книги пам’яті. За результатами роботи було підтримано 71 клопотання щодо внесення даних про загиблих добровольців до Книги пам’яті добровольців-захисників України.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
15:13 29.03.2024
14:59 29.03.2024
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024
13:08 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.198