ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одещину відвідала глава Мінветеранів
15:22 / 16.12.2021
Общество

ОДЕСА, 16 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час візиту до Одеської області заявила про намір розвивати співпрацю з органами місцевої влади та самоврядування.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

В повідомленнях облдержадміністрації сказано:

Під час робочого візиту до Одеси міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела зустріч з керівництвом та представниками Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, органів місцевого самоврядування та представниками громадськості.

На зустрічі були обговорені питання соціального захисту ветеранів та членів їхніх родин, зокрема, забезпечення житлом.

«В Одеській області проживає майже 17 тисяч ветеранів російсько-української війни, – наголосила Юлія Лапутіна. – Це – дуже потужна спільнота. Водночас, захисники потребують уваги з боку центральної й місцевої влади та соціального захисту. Міністерство у справах ветеранів існує три роки. За цей час у черзі захисників, які потребують поліпшення житлових умов, налічується чотири тисячі осіб. Завдяки плідній співпраці Президента України, Прем’єр-міністра, Мінветеранів, Міністерства фінансів, профільного комітету Верховної Ради, у державному бюджеті на 2022 рік виділено 5,5 млрд гривень на забезпечення житлом майже всієї цієї черги. На жаль, війна триває, і у нас з’являються нові ветерани, які потребують житла».

Очільниця Мінветеранів наголосила, що задля того, аби наступного року чотири тисячі захисників та їхніх родин отримали житло, необхідна плідна співпраця облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

«Наступного року нам треба плідно працювати, щоб реалізувати виділені з бюджету кошти. Від того, як на місцях відпрацюють органи соціального захисту, буде залежати те, наскільки швидко ветерани, які стоять у черзі, отримають житло», – наголосила міністерка.

Вона зазначила, що розподіл субвенції відбуватиметься за прозорою процедурою. І житло отримають майже чотири тисячі людей, якими опікується Мінветеранів.

«Це – захисники, які отримали інвалідність І-ІІ групи внаслідок участі у бойових діях, родини загиблих воїнів, захисники, які водночас є внутрішньо переміщеними особами, а також учасники бойових дій на території інших держав. Також хочу сказати, що у цьому році Мінветеранів у повному обсязі закриває чергу на житло для постраждалих учасників Революції Гідності та родин Героїв Небесної сотні», – повідомила Юлія Лапутіна.

Також міністр у справах ветеранів нагадала, що у цьому році були прийняті зміни до державного бюджету, завдяки яким 282 млн гривень виділено на житло для захисників.

«Ці кошти розподілено по всій Україні відповідно до потреб ветеранів, і вже у цьому році ще 170 сімей отримають власне житло», – розповіла Юлія Лапутіна.

***

Міністр у справах ветеранів України готове співпрацювати з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у питаннях цифровізації ветеранських послуг. Про це під час робочої поїдки до Одеси заявила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«Ми готові співпрацювати у питаннях цифровізації, адже діджиталізація ветеранських послуг є для нас пріоритетною. Наразі Мінветеранів взаємодіє у синергії з Міністерством цифрової трансформації України. Одним із проектів, який буде корисний Одеській області, є прокладення інтернету до сільської місцевості, де також проживають ветерани. Це дозволить українським захисникам мати більшу спроможність в отриманні цифрових послуг. Це – дуже важливо, – наголосила Юлія Лапутіна. – Також ми сподіваємося, що до кінця року запрацює Єдиний реєстр ветеранів війни, який буде інструментом для систематизації політики і розширення сервісів для ветеранів. Крім цього, наступного року запрацює електронний кабінет ветерана та повноцінно запуститься онлайн-платформа G2VEI для ветеранського розвитку і бізнесу».

Як розповів голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, Одеська область стала пілотною у впровадженні проектів цифрового розвитку регіонів.

«Одеська область визначена як пілотний проект з цифровізації. Головне завдання, яке ми ставимо перед територіальними громадами, – опанувати не тільки теорію, а й практику для використання всіх державних субвенцій, які сьогодні залучаються до одеського регіону. Це – перспективний напрям, у якому нам необхідно діяти спільними зусиллями», – сказав Сергій Гриневецький.

Також очільниця Мінветеранів розповіла, що за підтримки ОБСЄ Міністерство розробило інформаційно-довідкову систему з питань санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації.

«У ній є весь перелік закладів, який законтактований з Національною службою здоров’я. Також ми маємо амбітну мету додати до системи кнопку «букінг», щоб кожен ветеран мав змогу самостійно, оминаючи всі бюрократичні процедури, обрати заклад, де отримуватиме послуги», – зазначила Юлія Лапутіна.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
15:43 20.05.2024
15:19 20.05.2024
14:52 20.05.2024
13:46 20.05.2024
13:34 20.05.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.165