ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Поради щодо поведінки при проходженні перевірок на блок-постах
15:13 / 07.06.2022

ОДЕСА, 07 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Товариство з обмеженою відповідальністю «Одеський припортовий завод» опублікувало поради щодо поведінки при проходженні перевірок на блок-постах.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського припортового заводу.

У повідомленні підприємства сказано:

В Одеському регіоні продовжують виявляти осіб, які можуть бути причетними до співпраці з країною-агресором. На цьому тижні вже затримано двох громадян, що підозрюються у співпраці з ворогом. Як повідомляє речник патрульної поліції Одеської області, у всіх затриманих виявлено в телефоні телеграм-канали з проросійським контентом, фото та відео прибережної зони, фото важливих інфраструктурних об’єктів, активне спілкування з абонентами країни-агресора. У всіх випадках затриманих передали до відділків поліції для подальшого з’ясування питань.

В регіоні продовжуються посилені заходи щодо перевірки громадян. У зв’язку з цим нагадуємо правила поведінки під час перетину блокпостів:

📍 зменшити швидкість авто;

📍 заздалегідь підготувати документи для перевірки;

📍 вимкнути фари;

📍 включити аварійне світло та світло в салоні авто;

📍 не вести відеозйомку;

📍 без дозволу військових не виходити із авто;

📍 чітко відповідати на питання військових;

📍 бути готовими на вимогу відкрити багажник та оглянути салон авто.

❓ Що можуть перевіряти на блокпостах

Порядок перевірок регламентується постановою Кабінету міністрів України від 29 грудня 2021 року №1456 «Про затвердження Порядку перевірки документів у осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла громадян при забезпеченні заходів правового режиму воєнного стану».

Відповідно до цієї постанови військові на блокпостах мають право проводити огляд людей та транспортних засобів, відчиняти двері автомобіля та багажник. Допускаються такі дії, як поплескати по тілу для перевірки на наявність зброї, застосування металошукача.

⚠ Важливо під час воєнного стану завжди носити з собою документи, що посвідчують особу. Відповідно до статті 263 Кодексу України про адміністративні порушення для встановлення особи, а також для з'ясування обставин правопорушення будь-яка людина може бути затримана на встановлений законодавством строк.

⚠ Важливо пам'ятати, що представники ЗСУ чи тероборони не мають на блокпостах зсобів для верифікації електронної версії документів, тому навіть якщо документ, що посвідчує особу, доступний у додатку «Дія», слід мати з собою паспорт громадянина у паперовому вигляді або ID-картку.

❓ Чи можуть перевіряти телефони, фотоапарати, відеокамери

Фотозйомку, відеозйомку військових, блокпостів заборонено. Тому при наближенні до блокпостів і на блокпостах не варто діставати телефон, і якщо пролунав дзвінок, слід не брати слухавку. Автомобілістам тимчасово заборонено користуватись відеореєстраторами.

⚠ У разі підозри на блокпості можуть перевірити телефон, фотоапарат, відео щодо зйомки заборонених об'єктів. Якщо встановлено, що зйомка велася, їх можуть вилучити.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.898