ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Волонтери та облрада вступили у конфлікт через приміщення видавництва
14:34 / 18.03.2023

ОДЕСА, 18 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Другий день триває протистояння волонтерів та облради за приміщення у видавництві «Чорномор'я», повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я».

У п'ятницю, 17 березня, волонтери, які плетуть маскувальні сітки на замовлення військових, заявили, що зранку їх не допустили в приміщення видавництва «Чорномор'я» на площі Дерев'янка охоронці з приватної фірми. Свою діяльність центр там розпочав у перші дні повномасштабного вторгнення і працював безперервно. За деякий час волонтерам усе ж вдалось потрапити всередину та продовжити роботу. Утім, сьогодні зранку видавництво виявилось зачиненим, а вхід охороняла ще більша кількість чоловіків без розпізнавальних знаків.

Волонтери заявляють, що у них з видавництвом укладено угоду про оренду до 1 квітня цього року. Водночас, як повідомили кореспонденти «Суспільного», в облраді зазначили, що рік тому волонтерській організації надали приміщення в користування з умовою, що згодом вони оформлять необхідний договір оренди. Втім, за рік перебування документ так і не з'явився.

Згодом до волонтерів вийшла начальниця управління облради з майнових відносин Лариса Соколик і сказала, що їм буде надане нове приміщення у Палаці спорту, а у видавництві працюватиме податкова інспекція Малиновського району.

В одеській поліції повідомили, що за фактом інциденту в будівлі «Чорномор’я» розпочали два кримінальні провадження. Від дирекції зазначеного видавництва надійшла заява із проханням вжити заходів до представників однієї з громадських організацій, які без наявних у них дозвільних документів використовують за власними потребами одне з приміщень видавництва. У свою чергу, представники громадської організації також звернулися до поліції із заявою про те, що їх не впускають до приміщення видавництва для здійснення своєї діяльності.

Поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідування відомості за статтею 356 (самоправство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють повні обставини події. Тривають слідчі дії.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
16:34 29.04.2024
16:32 29.04.2024
15:29 29.04.2024
14:40 29.04.2024
13:31 29.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.909