Пресс-конференция на тему: «Систематическое беззаконие и произвол в пгт Новые Беляры»

Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам
10.08.2016 в 16:32
Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень

Згідно з Постановою КМУ від 14 березня 2016 р. № 167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 серпня 2016 р. Ощадбанк розпочав виготовлення електронних пенсійних посвідчень та обмін існуючих платіжних карток на такі посвідчення. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється виключно у разі звернення клієнта і є безкоштовним для нього. Звертаємо увагу на те, що неотримання ЕПП не призведе до неотримання пенсії, оскільки діючі на сьогодні платіжні картки внутрішньо переміщених осіб будуть продовжувати діяти до моменту закінчення строку їх дії або заміни їх на ЕПП.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам необхідно здійснити наступні кроки:

Крок 1. Пенсійний фонд України

- звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП;

- надати до Пенсійного фонду паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи.

Крок 2. Ощадбанк

- через місяць після подання заяви до Пенсійного фонду звернутись до відділення Ощадбанку, зазначеного в заяві. Надати до Ощадбанку паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, довідку про взяття на облік особи, яка переміщується;

- укласти з Ощадбанком договір, отримати ЕПП та одразу активувати його в касі.

На виконання зазначеної постанови Ощадбанком отримано інформацію від Пенсійного фонду щодо поданих заяв на виготовлення ЕПП. Процедуру виготовлення розпочато. За 30 днів перші клієнти зможуть отримати ЕПП у визначених ними відділеннях Ощадбанку.

Звертаємо увагу на те, що протягом першого року строку дії ЕПП кожні 6 місяців пенсіонерам потрібно звертатись до відділення Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, для обов’язкової фізичної ідентифікації. Протягом другого та третього року строку дії ЕПП потрібно звертатись до того ж відділення Ощадбанку раз на рік.

На виконання вимог чинного законодавства України з 1 липня 2016 року виплата пенсій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій, що призначені державою внутрішньо переміщеним особам, буде здійснюватись виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

Прес-служба Ощадбанку

ЧЕРНОМОРСКИЙ ДНЕВНИК. ВЫПУСК №3. 05.06.2018
Ситуация и события последней недели в странах Причерноморья

«Новая одесская проза» на фестивале «Зелёная волна»
В рамках международного книжного фестиваля «Зелёная волна» проходят творческие встречи с одесскими писателями. 14 июня состоялась очередная встреча читателей сразу с семерыми одесскими авторами в лектории одного из городских хабов, который уже стал «литературной площадкой» для проведения проекта «Урбанизм и мифотворчество в современной украинской литературе» в рамках одной из программ книжного фестиваля «Страницы литературы». Главными участниками проекта стали писатель Анна Костенко и вице-президент Всемирного Клуба Одесситов Евгений Голубовский, которые вели искусствоведческий диалог.