Пресс-конференция на тему «Всеукраинский проект — Народный Президент»: первые результаты»

Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам
10.08.2016 в 16:32
Щодо видачі електронних пенсійних посвідчень

Згідно з Постановою КМУ від 14 березня 2016 р. № 167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 серпня 2016 р. Ощадбанк розпочав виготовлення електронних пенсійних посвідчень та обмін існуючих платіжних карток на такі посвідчення. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється виключно у разі звернення клієнта і є безкоштовним для нього. Звертаємо увагу на те, що неотримання ЕПП не призведе до неотримання пенсії, оскільки діючі на сьогодні платіжні картки внутрішньо переміщених осіб будуть продовжувати діяти до моменту закінчення строку їх дії або заміни їх на ЕПП.

Для отримання електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам необхідно здійснити наступні кроки:

Крок 1. Пенсійний фонд України

- звернутись до Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та написати заяву на виготовлення ЕПП;

- надати до Пенсійного фонду паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та інші документи, необхідні для формування пенсійної справи.

Крок 2. Ощадбанк

- через місяць після подання заяви до Пенсійного фонду звернутись до відділення Ощадбанку, зазначеного в заяві. Надати до Ощадбанку паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, довідку про взяття на облік особи, яка переміщується;

- укласти з Ощадбанком договір, отримати ЕПП та одразу активувати його в касі.

На виконання зазначеної постанови Ощадбанком отримано інформацію від Пенсійного фонду щодо поданих заяв на виготовлення ЕПП. Процедуру виготовлення розпочато. За 30 днів перші клієнти зможуть отримати ЕПП у визначених ними відділеннях Ощадбанку.

Звертаємо увагу на те, що протягом першого року строку дії ЕПП кожні 6 місяців пенсіонерам потрібно звертатись до відділення Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, для обов’язкової фізичної ідентифікації. Протягом другого та третього року строку дії ЕПП потрібно звертатись до того ж відділення Ощадбанку раз на рік.

На виконання вимог чинного законодавства України з 1 липня 2016 року виплата пенсій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, довічних державних стипендій, що призначені державою внутрішньо переміщеним особам, буде здійснюватись виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Ощадбанку.

Прес-служба Ощадбанку

МИФЫ ОБОРОНЫ ОДЕССЫ: ХОДИЛИ ЛИ РУМЫНСКИЕ СОЛДАТЫ В «ПСИХИЧЕСКУЮ АТАКУ»
В художественном фильме «Поезд в далекий август» есть такой эпизод: румынские солдаты, как на параде идут в атаку сомкнутым строем под барабаны, впереди священник с поднятым крестом. Советский офицер передает команду «в попа не стрелять», гремит залп, катятся барабаны, и обезумевший священник мечется среди трупов румынских солдат.

СЕРГЕЙ ГРИНЕВЕЦКИЙ: «ОДЕССА И ТЕЛЕВИДЕНИЕ – БЛИЗНЕЦЫ-БРАТЬЯ»
Одесское телевидение – само по себе явление неповторимое, как и всё одесское. Это не просто бренд, это целая эпоха, за которой стоят выдающиеся, порой легендарные имена, лица, события. Именно поэтому выход в свет книги Анны Бузиян и Наталии Карай «Идём на телек», безусловно, стал событием в культурной жизни региона.