Публічна дискусія:

Жіночі обличчя лідерства: українцям представили провідних жінок-лідерок із державного, громадського та медійного секторів
31.10.2016 в 17:14
Всеукраїнський форум «Жіночі обличчя лідерства»

Цими вихідними, а саме 29 жовтня, в Одесі відбувся всеукраїнський форум «Жіночі обличчя лідерства», ініційований Національним Демократичним Інститутом в Україні за підтримки Уряду Швеції, Агентства з Міжнародного Розвитку США та Одеської ОДА.

У рамках Форуму організатори провели презентацію однойменного медійного проекту, мета якого – представити українцям провідних жінок-лідерок із державного, громадського та медійного секторів. З історіями жінок, які взяли участь у проекті «Жіночі обличчя лідерства» можна ознайомитися на сторінці проекту: http://faces.50vidsotkiv.org.ua/.

Серед учасниць та учасників Форуму – політики, громадські активісти, журналісти, експерти і представники міжнародних організацій та державних структур, які обговорювали роль жінок у реформуванні країни, успішні місцеві ініціативи із просування ґендерної рівності, а також інформаційні кампанії, спрямовані на боротьбу із сексизмом та негативними ґендерними стереотипами у медіа та політиці.

Олена Єна, директорка програми «Жінки-Лідери» НДІ-Україна, зазначила, що збільшення кількості жінок у політиці — це те, чого прагне українське суспільство. Тому підтримка жінок, які прагнуть змінити Україну та наполегливо задля цього працюють в своїй сфері, — завдання таких заходів, як цей форум.

«Традиційно роль жінки намагалися звузити до виховання дітей та підтримки домашнього вогнища, а політику та громадську діяльність залишити прерогативою чоловіків. Але ситуація змінюється: суспільство рухається вперед і намагається ламати стереотипи та гендерну нерівність», — додала Голова Іванівської РДА Одеської області Тетяна Новікова.

Ольга Веснянка, експертка кампанії проти сексизму «Повага» та Коаліції з протидії дискримінації додала, що про успіхи експерток, громадських діячок, депутаток і фахівчинь у владі, надто на місцевому рівні, варто більше повідомляти. «Важлива й жіноча солідарність. Разом долаємо стереотипи», — резюмувала експертка.

«Форум об'єднав небайдужих людей, що працюють в політиці, в громадському секторі, в ЗМІ. Червоною ниткою форуму проходила тема солідарності, об'єднання жінок і чоловіків, об'єднання різних соціальних груп на підтримку рівності, в протидії дискримінації та насильству», — поділилася своїми враженнями Світлана Ходакова, очільниця ВОГО «Відкрите суспільство» (Вінниця).

Всеукраїнський форум «Жіночі обличчя лідерства» продемонстрував важливу роль жінок у сучасній Україні як ініціаторів та провідників змін у державному, громадському та медійному секторах. Онлайн-трансляцію події переглянули понад тисячу зацікавлених у темі спеціалістів та пересічних громадян. Дізнатися деталі та долучитися до проекту можна на сайті «Жінки – це 50% успіху України».

Сергей Гриневецкий
Реформа децентралізації в Україні: стан та актуальні виклики
21-22 червня в Одесі відбувся міжнародний форум "Реформа децентралізації: актуальні питання регіонального розвитку та досвід держав-членів ЄС і країн східного партнерства". Сергій Гриневецький був запрошений до участі у Міжнародному форумі як відомий український політик, народний депутат України трьох скликань, голова Одеської ОДА (1998-2005) та політичний експерт