Публічна дискусія:

Про Веб-портал Пенсійного фонду України
09.12.2016 в 17:43
Пенсійного фонду України

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси повідомляє, що з 01 листопада 2016 року запрацював оновлений Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Завдяки новим функціональним можливостям значно розширено дистанційний доступ громадян до послуг, що надаються Фондом.

Відтак, користувачі веб-ресурсу без черг і зайвих витрат часу можуть скористатись наступними електронними послугами:

- отримувати інформацію, накопичену в базах даних персоніфікованого обліку;

- здійснювати контроль за даними, що вносяться до системи персоніфікованого обліку та впливають на пенсійні права (для працюючих);

- отримувати відомості з власної пенсійної справи (для пенсіонерів) щодо суми призначеної пенсії, з урахуванням усіх встановлених надбавок, виду пенсії, закінчення строку виплати пенсії тощо;

- подавати заяву – запит на попереднє замовлення паперових документів, а саме: виписки з системи персоніфікованого обліку, виписки з пенсійної справи (для пенсіонерів), виписки про стан розрахунків з ПФУ (для страхувальників);

- подавати скарги до органів Пенсійного фонду;

- подавати заяви про призначення пенсії до органів Пенсійного фонду;

- подавати заяви про перерахунок пенсії у зв’язку з набутим страховим стажем до органів Пенсійного фонду (для пенсіонерів);

- записатися на прийом до органу Пенсійного фонду з можливістю вибору часу, зручного для відвідування Фонду.

Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України надає громадянам можливість зручно і оперативно взаємодіяти з Фондом.

Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

Процедура реєстрації на Веб-порталі максимально спрощена. Можлива он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП).

Нагадаємо, що реєстрація користувачів електронних послуг на Веб-порталі здійснюється на підставі заяв за формою згідно з додатками 2, 3 до Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України 30.07.2015 № 13-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17.08.2015 № 991/27436 (далі Положення № 13-1), поданих до органу Пенсійного фонду за місцем взяття на облік (проживання, перебування на обліку) особисто або через уповноваженого представника.

Під час реєстрації ідентифікація користувачів може здійснюватися за допомогою електронного цифрового підпису, в тому числі, що міститься на платіжних картках, які одночасно є пенсійним посвідченням.

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси запрошує стати клієнтами ВЕБ-порталу, задля чого потрібно відвідати наш заклад (при собі мати паспорт та ідентифікаційний код), або територіальне управління ПФУ за місцем проживання, для реєстрації заяв.

Сподіваємося, що наявний електронний ресурс допоможе безкоштовно, швидко та зручно дистанційно отримувати доступ до послуг, що надаються органами Пенсійного фонду України через Веб-портал.

Начальник відділу ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем управління Пенсійного фонду України в Приморському районі міста Одеси Майстренко Л.К.

Начальник управління А.Р. Легеза

Сергей Гриневецкий
Реформа децентралізації в Україні: стан та актуальні виклики
21-22 червня в Одесі відбувся міжнародний форум "Реформа децентралізації: актуальні питання регіонального розвитку та досвід держав-членів ЄС і країн східного партнерства". Сергій Гриневецький був запрошений до участі у Міжнародному форумі як відомий український політик, народний депутат України трьох скликань, голова Одеської ОДА (1998-2005) та політичний експерт