Публічна дискусія:

До уваги отримувачів пенсій по втраті годувальника, які досягли 18-ти років
14.12.2016 в 16:08
Управління Пенсійного фонду України

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси повідомляє, що відповідно до ст. 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсія по втраті годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні. При цьому дітям пенсія по втраті годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.

Після досягнення одним із непрацездатних членів сім’ї повноліття, виплата пенсії припиняється у зв’язку з необхідністюподальшого виділення частки пенсії на повнолітного одержувача.

До управління має звернутися особисто дитина, яка досягла повноліття, або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально.

На отримання пенсії по втраті годувальника мають право діти померлого годувальника при дотриманні певних умов, а саме:

- якщо вони навчаються на денній формі навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти (школа, ліцей і т.д.);

- якщо вони навчаються на денній формі навчання у професійно-технічних або вищих навчальних закладах до закінчення таких навчальних закладів, але не більше ніж до досягнення ними 23 років;

- діти-сироти, тобто у яких померли обоє батьків, до досягнення ними 23 років незалежно від факту навчання, роботи і т.д.

З огляду вищезазначеного, запрошуємо до управління осіб, яким призначалась (виплачувалась) пенсія по втраті годувальника для вирішення питання щодо подальшої виплати пенсії згідно чинного законодавства.

Сергей Гриневецкий
Реформа децентралізації в Україні: стан та актуальні виклики
21-22 червня в Одесі відбувся міжнародний форум "Реформа децентралізації: актуальні питання регіонального розвитку та досвід держав-членів ЄС і країн східного партнерства". Сергій Гриневецький був запрошений до участі у Міжнародному форумі як відомий український політик, народний депутат України трьох скликань, голова Одеської ОДА (1998-2005) та політичний експерт