Прес-бріфінг заступника Голови НБУ щодо оптимізації банкнотно-монєтного ряду національної валюти

Новий електронний сервіс МВС: перевірка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу
19.12.2018 в 16:22

Головний сервісний центр МВС презентував новий електронний сервіс – тепер у два кліки можна перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, це надає змогу кожному громадянину самостійно впевнитись, чи було видано свідоцтво за вказаним номером.

Онлайн-сервіс простий у використанні: щоб впевнитися, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу видавалося, достатньо ввести його серію (три літери) та шестизначний номер у відповідні поля. У випадку, якщо дана інформація міститься в Єдиному державному реєстрі МВС стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку свідоцтва, крім особистих даних власника транспортного засобу. Сервіс надає доступ до інформації, починаючи з 2013 року, її оновлення здійснюватиметься щомісячно.

«Ми раді запропонувати сервіс, який буде корисний не тільки громадянам, але і бізнесу. Можливість самостійно перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу може убезпечити ринок від шахрайства при отриманні транспортних послуг, при найманні працівників на роботу, каршерінгу та купівлі авто тощо», – наголосив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

“Ми дуже задоволені, що держава реагує на потреби бізнесу. Ми неодноразово мали випадки роботи з підробленими свідоцтвами та не мали механізму перевірки даних. Сьогодні такий простий, на перший погляд, сервіс дозволить убезпечити як невеликі компанії, так і великих перевізників”, – зазначив представник логістичної компанії DB Schenker Михайло Іванченко.

Експерти Комітету з логістики Європейської Бізнес Асоціації тривалий час наголошували на важливості впровадження такого сервісу, аби створити механізм упередження шахрайства під час вантажних перевезень.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найбільш поширені питання та корисну інформацію шукайте на сайті hsc.gov.ua.

Украинский эксперт: У новой коалиции приднестровский конфликт может отойти на второй план
С утверждением нового правительства в Кишиневе, в отношениях Украины и Молдовы, скорее всего, будет сделана пауза, - считает заведующий отделом исследований Придунайско-Черноморского региона Национального института стратегических исследований Артем Филипенко.

Конструктивный диалог транспортной интеллигенции в Одессе
В конце мая в Одессе успешно завершила работу ХVIII-ая Международная неделя по торговле и транспорту, выставка «Интер-ТРАНСПОРТ». Под девизом «Диалог. Доверие. Действие» в Одессе прошла традиционная встреча транспортной интеллигенции Украины и зарубежья — партнеров, друзей, руководителей предприятий и организаций транспортной отрасли и грузовладельцев с потребителями транспортных услуг.