Прес-конференція, присвячена підведенню проміжних підсумків щодо здійснення прийому виборців депутатами Одеської міської ради та їх звітуванню перед виборцями

Залишився тиждень до закінчення прийому до комітету Національної премії кінокритиків України КІНОКОЛО
19.12.2018 в 16:27

Національна премія кінокритиків КІНОКОЛО – щорічна премія, заснована у 2018 році, що визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премія присуджується у номінаціях за найкращі повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, режисера, акторку та актора. Церемонія нагородження проходить у рамках «Київського тижня критики» наприкінці жовтня. У 2018 році найкращим фільмом року стала драма «Донбас» Сергія Лозниці.

Переможців премії визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ, та автори, чиї тексти та аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ. Досвід роботи кандидатів має бути не меншим за рік. Наразі комітет премії нараховує 33 члени.

Лауреати премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку серед списку усіх фільмів українського виробництва, які були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня по 30 вересня, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців, які оголошуються під час церемонії відкриття «Київського тижня критики».

Охочі ВСТУПИТИ ДО КОМІТЕТУ можуть подати заявку на членство, вказавши посилання на опубліковані матеріали свого авторства та додавши рекомендації від двох дійсних членів комітету Премії. Прийом заявок триває до 26 грудня. Детальна інформаціяза посиланням на сайті. Рішення щодо прийому нових членів до складу комітету виноситься Приймальною комісією Премії.

Організаторами премії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

РУМЫНСКИЙ УЗЕЛ: БУХАРЕСТУ ПРЕДСТОЯТ НЕЛЕГКИЕ ПОЛГОДА ВО ГЛАВЕ СОВЕТА ЕВРОСОЮЗА
"ЕС состоит из компромиссов, но когда речь идет о правах людей, верховенстве закона, борьбе с коррупцией, компромиссы невозможны" - эти слова Председателя Еврокомиссии Жана-Клода Юнкера, высказанные в ходе церемонии передачи Румынии председательства в Евросоюзе прозвучали как своеобразное предупреждение официальному Бухаресту.

УВИДЕЛИ СЛАВЯНСКОЕ НА ОСТРОВЕ БАЛИ