ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




МОВА ЖЕСТІВ ДОЛАЄ БАР’ЄРИ
15.08.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 62(22081) / Тираж: 8525

Ляльково-театральна студія «Білий куб» — перша і поки що єдина в Україні творча майстерня для дітей з порушенням слуху та мовлення.

Ця унікальна студія була створена три роки тому в Києві. Перші режисерки — Ірина Малюга та Вероніка Пугачова. Нині обов’язки режисера виконує Володимир Івлєв, який дуже багато робить для того, щоб популяризувати творчість дитячого колективу.

Акторами «Білого кубу» є вихованці Навчально-реабілітаційного центру №6 для дітей з порушеннями слуху та мовлення, талановиті діти віком від 12 до 15 років. Ідею самого проєкту подали активісти громадської організації «Ми разом», а розвиток задуму став можливим за фінансової підтримки Українського культурного фонду та вітчизняних благодійників.

Ляльково-театральна студія під час літніх канікул подорожує Україною. Минулої неділі колектив показав виставу на Думській площі, зібравши довкруж імпровізованої сцени сотні одеситів та гостей міста. Причому дорослих глядачів було не менше, ніж дітей. Лялькова вистава «Казка про зайчика», воркшоп із жестової пісні, конкурси та лотерея з подарунками стали невеличким святом, яке подарували нам талановиті діти та їхні наставники.

Голова громадської організації «Ми разом» Олена Полозок розповіла, що жестова мова зрозуміла для багатьох українців, адже в нашій країні порушення слуху мають півтора мільйона людей. А дітям з порушенням слуху та мовлення набагато легше руйнувати бар’єри у спілкуванні та соціалізуватися через творче самовираження і тим самим мотивувати всіх вивчати жестову мову для того щоб не мати мовних перешкод та будувати інклюзивне й комфортне середовище для всіх.

На Одещині медики та соці-альні працівники безоплатно проходять навчання із жестової мови, що допомагає їм у роботі. Навчитися «розмовляти руками» не проти діти й дорослі, які заповзято копіювали вправи із розданих на площі листівок-абеток.

Лариса Колєсникова, представниця департаменту культури й туризму Одеської міської ради після перегляду вистави наголосила, що такі оригінальні формати спілкування через творчість є надзвичайно важливими для розвитку інклюзивного суспільства, відтак міськрада разом з активістами громадської організації «Ми разом» готова підтримувати тих, хто вирішить створити інклюзивні лялькові театри-студії на базі місцевих шкіл.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011