ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Нардепи вiдстоюють права ветеранiв -учасникiв бойових дiй
17.05.2011 / Газета: Южная правда / № 52(22787) / Тираж: 24600

Проект Закону України, зареєстрований у Верховній Раді України 22.04.2011 року народними депутатами від фракції «БЮТ-Батьківщина» Миколою Томенко, Романом Забзалюком, Олександром Скибінецьким та Миколою Петруком (вони є учасниками бойових дій в ДРА та інших локальних конфліктах), розроблено у зв'язк у із численними зверненнями ветеранів локальних військових конфліктів та ліквідаторів на ЧАЕС, які обурені тим, що у новому Податковому кодексі чітко не прописаний порядок надання пільг цій категорії.

Відповідно до абзацу третього статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» «Підприємства ветеранів війни, на яких не менше ніж 60 процентів від середньо списочної чисельності працюючих становлять учасники бойових дій та учасники війни, звільняються від сплати податку на прибуток». Дана норма є чинною та передбачена Конституцією. Однак пільга, визначена Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», не включена урядом Януковича — Азарова до Податкового кодексу України.

Дані розбіжності викликають справедливі нарікання з боку ветеранів та учасників бойових дій, створюють соціальну напругу в трудових колективах, справедливо породжують чисельні обурливі звернення до органів державної влади всіх рівнів.

Наразі Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» містить також положення про те, що права та пільги для ветеранів війни і членів їх сімей, встановлені раніше законодавством України і законодавством колишнього Союзу РСР, не можуть бути скасовані без їх рівноцінної заміни. Більш того, нормативні акти органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які обмежують права і пільги ветеранів війни, передбачені цим законом, є недійсними (стаття 2), що вочевидь не дуже турбує владу Януковича.

Як зазначив народний депутат України Роман Забзалюк, надання ветеранам війни — учасникам бойових дій заслужених пільг і компенсацій є гарантією їх соціального захисту та додатком до основних джерел існування з огляду на вкрай скрутну соціально-економічну ситуацію в країні та згортуванням владою Партії регіонів на чолі з Януковичем усіх соціальних гарантій, передбачених Конституцією України, зокрема статтею 22.

Автор: Прес-служба Миколаївської обласної партійної організації ВО Батьківщина.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015