ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Головне — це бажання працювати
17.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 52(3086) / Тираж: 6008

У четвер, 12 травня, під час виїзного засідання ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування керівники області та їх заступники, голови райдержадміністрацій, начальники управлінь ОДА відвідали Арбузинський район.

На початку візиту представники влади оглянули Арбузинський навчально-виховний комплекс «Пролісок». Це так звана Школа майбутнього, адже в ній навчаються та виховуються діти віком від 2 до 10 років. У такому освітньому закладі значно скорочуються терміни адаптації першокласників до школи. Сприяє цьому відповідний психологічний мікроклімат, звичність обстановки, знайомий дитячий колектив. До того ж педагогічні працівники мають можливість упродовж тривалого часу спостерігати за індивідуальним розвитком кожної дитини, створювати для неї оптимальні умови навчання та виховання.

Вчителі та вихованці закладу з нетерпінням очікували на цю зустріч. Малеча влаштувала для гостей невеликий концерт, а школярі провели засідання «круглого столу», в якому взяли участь голова облдержадміністрації Микола Круглов та голова обласної ради Ігор Дятлов.

Сповнені позитивними емоціями, члени делегації вирушили до СТОВ «Промінь» (с. Воєводське), що розташоване на півночі Арбузинського району. Це сільськогосподарське підприємство займає важливе місце у виробництві тваринницької продукції не тільки в районі, а й в області. Тут використовується найкраще обладнання імпортного виробництва: доїльна установка «Карусель» із системою управління стадом, італійський кормороздавач із самопогрузкою. Загальна кількість корів — 2258, із них дійних — 1050.

З року в рік господарство досягає високих показників ведення молочного скотарства. У 2010 році від кожної корови було надоєно в середньому по 7800 кг молока, у цьому ж році планується надоїти близько 9 тис. кг. Рентабельність підприємства досягається насамперед завдяки низькій собівартості реалізованого молока. За словами його керівника Олександра Остапенка, у 2010 році вона становила 1,7 грн. за 1 л молока, а у цьому році зросла до 2,13 грн. за 1 л. Щодня господарство відправляє до ЗАТ «Лакталіс-Миколаїв» близько 27 тонн молока відмінної якості.

Завдяки розвитку землеробства успішно вирішується тут і проблема заготівлі кормів. СТОВ «Промінь» належить близько 7 тис. га земель сільськогосподарського призначення, що дає змогу постійно забезпечувати корів кормами власного виробництва.

У ході візиту до господарства представники влади мали можливість оглянути приміщення для утримання дійного стада, а також ознайомитися із методом «холодного» утримання телят на свіжому повітрі у спеціальних термобудках.

Під час екскурсії гості також мали можливість побачити процес доїння корів на автоматичній установці «Карусель», який до того ж відбувається під супровід класичної музики.

Після цього настав час підбити підсумки виїзного засідання. У Семенівському Будинку культури відбулася пленарна частина. На початку виступив голова ОДА Микола Круглов. Він окреслив основні чинники задля успішного розвитку тваринництва в Миколаївській області. «Спочатку нам необхідно вирішити питання кредитування АПК. Цього року вперше було виділено 5 млрд. грн. для форвардної закупівлі зерна. На такому рівні слід проводити і закупівлю племінного стада», — наголосив Микола Петрович.

Також голова облдержадміністрації охарактеризував підсумки роботи за перший квартал. Він зауважив, що наша промисловість, аграрний сектор та будівельна галузь працюють краще, ніж рік тому. Однак обсяг інвестицій у Миколаївську область зменшився порівняно з 2010 роком. «У 2012 році ці показники будуть кращими, — запевнив Микола Круглов. — Проте до цього часу ми повинні створити нормальні умови для інвесторів».

Про виконання Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року розповів заступник голови ОДА Віталій Травянко. За його словами, у рамках даної програми планується будівництво, реконструкція та відновлення роботи тваринницьких комплексів; закупівля у населення теличок вагою до 150 кг.

Викликало незадоволення у голови облдержадміністрації невідповідальне ставлення керівників районів до статистики. Микола Круглов повідомив, що станом на 30 квітня поточного року у Миколаївській області найнижчий середній рівень цін практично на всі значущі продовольчі товари (борошно, молоко, крупа манна, масло вершкове, яловичина, свинина, яйця курячі, капуста, морква тощо). У той час як індекс споживчих цін у нас найвищий у країні. «Звідки ж беруться такі дані?», — поцікавився Микола Петрович. Він порадив керівникам детально аналізувати свою статистику.

До порядку денного було внесено й питання про реалізацію Програми розвитку земельних відносин у Миколаївській області на 2011-2014 роки. На ньому детально зупинився начальник головного управління Держкомзему у Миколаївській області Володимир Янчук. Зокрема він зауважив, що даною програмою у цьому році передбачено освоїти 5,2 млн. грн. Робота буде направлена не на обмір земель, а на розвиток їх економічної складової з метою збільшення дохідної частини місцевих бюджетів. Важливим етапом реалізації програми є укладання договорів оренди. У стадії завершення ця робота — у Жовтневому, Казанківському та Новоодеському районах.

Звичайно, проблеми є завжди, головне, щоб у керівників було бажання докласти певних зусиль для їх вирішення, зробити свій район кращим та перспективнішим.

Автор: Анна НІКУЛІНА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012