ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Даруємо щедрість душі
17.05.2011 / Газета: Рідне Прибужжя / № 52(3086) / Тираж: 6008

До Міжнародного дня захисту дітей на Первомайщині розпочалася благодійна акція «Щастя на долоньці. Її засновником виступила фракція Партії регіонів Первомайської районної ради. До цієї благородної справи долучилися депутати Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Олег Маляренко та Василь Кульчицький.

У нашому районі проживають 112 дітей з обмеженими фізичними можливостями. Більшість із них мають легкі патології і навчаються у загальноосвітніх школах або за індивідуальною програмою. Діти з ураженням опорно-рухового апарату та психічними захворюваннями проходять лікування у відділенні соціальної реабілітації УПСЗН, яке очолює вчитель-реабілітолог Вікторія Короленко.

Першими отримали цінні подарунки від депутата обласної ради О.Ю. Маляренка юні жителі сіл Кам'яний Міст і Катеринка Сергійко Пернік та Денис Орлов. До 1 червня депутати облради О.Ю. Маляренко та В.В. Кульчицький спільно з депутатами фракції Партії регіонів Первомайської районної ради готують ще кілька подарунків для дітей з інших родин.

Навіть рясний і холодний весняний дощ не став на заваді депутатам, котрі вирушили в села з милосердною місією, щоб надати допомогу дітям з обмеженими можливостями. Адже вони теж прагнуть відчути себе потрібними нашому суспільству, бути щасливими від спілкування зі своїми ровесниками та навколишнім світом.

Перша зупинка — у селі Кам'яний Міст. До родини Перніків завітали голова та заступник голови районної організації Партії регіонів Борис Демченко і Вікторія Короленко, голова фракції Партії регіонів районної ради Олександр Соловйов, довірена особа депутата обласної ради Олега Маляренка — депутат райради Тетяна Маляренко та голова Кодимської сільради Андрій Троцький. Саме цього дня Сергійкові виповнилося дев'ять років. Гості завітали на їхнє родинне свято, як водиться, не з порожніми руками. Сільський голова представив гостей, а вони по-батьківськи ніжно привітали хлопчину. Зніяковілий від поздоровлень, а ще більше від несподіваного подарунка, Сергійко не випускав із рук новенького ноутбука. Дорослі помітно хвилювалися, їх цікавило все — і достаток сім'ї, і те, які проблеми є та чим можна допомогти.

Для родини Світлани Орлової із Катеринки теж цілковитою несподіванкою став візит таких поважних гостей, які прибули разом із Кам'яномостівським сільським головою Олександром Ляховим.

Світлана Іванівна одна виховує сина Дениса. Шість років тому в родині сталося непоправне — він отримав важку травму. Внаслідок аварії підліток нині постійно прикутий до ліжка. Денисові вже 18 років. Складно підібрати слова, щоб висловити ті почуття, які переповнювали дорослих. Адже чужого горя не буває. І щоб хоч якось полегшити страждання молодого, гарного і мужнього юнака, вони привезли дарунок — ноутбук, який йому вручила Тетяна Маляренко. Борис Демченко пообіцяв, що незабаром придбає й модем, щоб парубок міг спілкуватися по Інтернету. Борис Олексійович запевнив, що завжди готовий прийти на допомогу у вирішенні й інших питань. Гості ще довго спілкувалися з Орловими. Зокрема дізналися, що Денис захоплюється виготовленням квітів із бісеру, і вони в нього виходять навдивовижу гарні. Парубок від щирого серця подарував свої вироби гостям.

Як добре, що у наш напружений час, коли переважна більшість населення зайнята вирішенням власних проблем, поруч живуть меценати і благодійники. Ці люди не пройдуть повз чужої біди, вони завжди допоможуть. Хай їхня щедрість душі стане прикладом для кожного із нас!

Автор: О. ШИРКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012