ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Борис Тарасюк: «Приєднання України до Митного союзу неможливе»
18.05.2011 / Газета: Український Південь / № 16(907) / Тираж: 3000

Голова Народного Руху України, голова Комітету ВР з питань євроінтеграції Борис Тарасюк взяв участь у парламентських слуханнях на тему «Про стан і перспективи розвитку економічних відносин з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом.

Під час парламентських слухань Борис Тарасюк зазначив, що європейська інтеграція на законодавчому рівні визначена пріоритетом державної політики, і одним з напрямів реалізації цієї політики є створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом. «Вважаю, що обговорення, в рамках єдиного заходу, двох різних рівнів економічної інтеграції є непорозумінням і позбавлене конструктиву. Поняття «зона вільної торгівлі та «митний союз» є неспівмірні — різні за суттю та наслідками для економіки країни», — заявив парламентар. «Приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном в його класичній формі є неможливим через те, що згідно з Законом «Про засади внутрішньої та зовнішньої політики України» європейська інтеграція залишається головним зовнішньополітичним пріоритетом нашої держави. Неможливість приєднання до Митного союзу зумовлена також необхідністю зміни всіх умов членства у Світовій організації торгівлі, що практично означатиме вихід з СОТ та початок нових переговорів», — повідомив Борис Тарасюк. На його думку, делегування повноважень формувати єдину митну політику країн-членів наднаціонального органу не відповідає національним інтересам України, адже у Митному союзі Росія має 57% голосів при вирішенні питань союзу, Білорусь і Казахстан — по 21,5%. Цілком зрозуміло, що в разі вступу України Росія матиме переважну кількість голосів, що позбавить Україну можливості впливати на єдину митну політику Союзу. В той же час, парламентар назвав економічні переваги від вступу України до Митного союзу доволі сумнівними через вже діючі режими вільної торгівлі між країнами — членами Митного союзу. Крім того, Борис Тарасюк підкреслив, що практично всі надходження від митних платежів будуть спрямовані у бюджет Російської Федерації, адже вона має 87,97% зарахувань і розподіл сум увізних мит, установлених у Митному союзі. «Україна повинна в першу чергу зосередити зусилля на завершенні переговорного процесу щодо створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським союзом, а найкращою формою співпраці з Митним союзом було б укладення нового Договору про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД на принципах Світової організації торгівлі, — наголосив Борис Тарасюк насамкінець.

Автор: nru.org.ua

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011