ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Ти ще не крадій електроенергії? Зараз будеш ним!
18.05.2011 / Газета: Николаевский бизнес / № 19(375) / Тираж: 5100

У кабінеті прокурора Жовтневого району Євгенія Рябого, як кажуть, «тепло, светло и мухи не кусают». А от у мешканки села Полігон Надії Рури усе навпаки. її квартиру 25 лютого поточного року контролери Жовтневої філії Обленерго несподівано відключили від електромережі, інкримінуючи їй порушення Правил користування електроенергією, і навіть не склали акт про порушення. У квартирі стало не тільки темно, а й холодно, оскільки система опалення працювала від електронасоса.

Кількома днями пізніше комісія філії усно заявила (протокол чомусь не вівся), що поновлення електропостачання можливе лише через оплату завданого філії збитку на суму 1791,3 грн. та оплату робіт з відключення-підключення на суму 480 грн.

На звернення від 02.03.2011 з проханням зобов'язати філію поновити електропостачання та перевірити правильність грошових претензій прокурор Євген Рябий впевнено та категорично відповів, що виявлене контролерами порушення у вигляді «шунтуючої перемички до облікових кіл» с самовільним підключенням.

Про це складено відповідний акт порушення. А квартира відключена від електромережі на підставі пункту 35 Правил користування електроенергією, у зв'язку з чим підстави для внесення документів прокурорського реагування відсутні. З перевіркою» правильності грошових претензій прокурор узагалі не став зв'язуватися.

Із відповіді вбачаються глибокі знання прокурора в галузі електротехніки і дуже слабенькі в галузі юриспруденції. Дивись, читаче, сам.

Хто з вас може розтлумачити вислів «дооблікові кола»?. А як ті кола трансформуються в самовільне підключення? Про їх зв'язок з Надією Рурою знає, здається, тільки прокурор.

Що стосується знань у сфері юриспруденції, то вони настільки слабенькі, що не кожен професор поставить за них позитивну оцінку, не кажучи вже про доцента. Наприклад, якими нормами і якими нормативно-правовими актами користувався прокурор, стверджуючи, що порушення Правил користування електроенергією Надією Рурою зафіксоване у акті про порушення, якщо акт про порушення складений щодо якогось Петра Рури?

Далі не краще.

Спроба знайти захист у Миколаївського територіального представництва Національної комісії регулювання електроенергетики України (далі -ТП) була марною. Начальник ТП Ірина.Коба, грубо порушуючи чинне законодавство, навіть не прийняла заяву. Це спонукало надіслати заяву поштою і оскаржити неправомірні дії Ірини Коби до обласної прокуратури. Остання і не подумала розглянути питання про негайне поновлення електропостачання. Навіть не дала відповідь на скаргу, хоча з часу її подання минув не один місяць.

Що стосується ТП, то його відповідь є взірцем незаконної бездіяльності начальника ТП Ірини Коби.

До ТП звернулася донька Надії Рури, яка мешкає разом з нею. ТП відповіло, що заявниця не є споживачем електроенергії за місцем свого проживання, оскільки договір про користування електроенергією укладений з її матір'ю. Але ж заявниця користувалася електроенергією. У такому разі вона її крала. Щастя заявниці, що такого висновку не дійшло Обленерго. Ось у такий спосіб Ірина Коба виконує покладений законом на Національну комісію регулювання електроенергетики України обов'язок захищати права споживачів електричної та теплової енергії. Чим тобі не корупція?

За такого байдужого ставлення до захисту прав споживача Надії Рури вона звернулася до суду з позовом до Обленерго про захист прав споживача і майже одночасно до райпрокуратури з проханням зобов'язати Обленерго поновити до квартири електропостачання, так як за нормами пункту 36 Правил користування електроенергією у разі вирішення спору в суді термін відключення не повинен перевищувати одного місяця. А на час звернення до райпрокуратури 04.04.2011 квартира була знеструмлена уже більше місяця.

На жаль, районна прокуратура і пальцем не поворухнула для відновлення електропостачання до квартири.

Жовтневий райсуд за головування судді Людмили Семенової, не дивлячись на перешкоди з боку Обленерго, оперативно розглянув справу і виніс законне та обґрунтоване рішення, яким зобов'язав поновити електропостачання. Обленерго хоча і подало апеляційну скаргу, але електропостачання без усякого на те бажання поновило. А що йому лишалося робити?

Не забарилась з відповіддю і районна прокуратура, у якій прокурор Євген Рябий зазначив, що оскільки електропостачання відновлене, то підстав для вжиття заходів прокурорського реагування не вбачається. А от автору цієї статті не вбачається відповідність прокурора Євгена Рябого займаній посаді прокурора району. Чи не краще йому перейти на роботу до Обленерго і відкрито, зі знанням справи відстоювати інтереси цієї контори?

Автор: Святослав МАРЧЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев
01:01 31.05.2011 / Вечерний Николаев


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013